Головна Новини Дозвілля подорожі Медики розповіли, кому не варто засмагати на сонці
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики розповіли, кому не варто засмагати на сонці

Якщо у вас немає ніяких протипоказань, засмагати краще вранці до 10 ранку або після 17 годин

18 червня 2021, 02:44
Поділіться публікацією:

Обов'язково перед поїздкою на курорт підіть до лікаря на обстеження і проконсультуйтеся про стан вашого здоров'я. Кому категорично не можна засмагати? Читайте далі в нашому матеріалі.

Медики розповіли, кому не варто засмагати на сонці

Відпочинок (фото з відкритих джерел)

Багато з тих, хто любить в сонячну погоду полежати на пляжі і потім насолоджуватися власним виглядом смаглявої шкіри, будуть неприємно здивовані тим, що, при всій своїй популярності, сам процес засмаги дуже шкідливий, пише romper. Перш за все, на сонці потрібно бути обережними людям зі світлими очима, блондинам і рудоволосий. Їх шкіра майже не виробляє меланіну, отже, ризик розвитку раку шкіри зростає в багато разів.

Наявність родимок — ще одне відносне протипоказання до засмаги. Перед тим, як відправитися на пляж, варто відвідати лікаря-дерматолога або онкодерматолога, який огляне всі родимки за допомогою приладу дерматоскопи і визначить, наскільки вони небезпечні. Також на відкритому сонці не можна бути вагітним, особливо на пізніх термінах, і дітям до 5 років. Людям, у яких слабкий кровотік, гіпертонія, діабет, неврастенія, при варикозному розширенні вен також не варто засмагати. Не рекомендується приймати сонячні ванни і людям з недоліком вітаміну В, людям страждаючим шкірними захворюваннями, відносять до так званого фотодерматозу.

Якщо у вас немає ніяких протипоказань, засмагати краще вранці до 10 ранку або після 17 годин. В інші години краще уникати прямих сонячних променів, бути в тіні або в одязі і використовувати сонцезахисні засоби.

Як повідомляли раніше зайве захоплення засмагою може сприяти розвитку меланоми — різновиду раку шкіри, тому вирушаючи на пляж коштує вжити захисних заходів. Онкологи вважають, що одна з основних причин розвитку цього захворювання — вплив на шкіру ультрафіолетового спектра сонячних променів. Завдяки цьому ж спектру, в організмі виробляється вітамін D. Але корисний розсіяне сонячне світло, а прямі промені становлять небезпеку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини