Головна Новини Дозвілля подорожі Краще не ризикувати: ТОП-5 найнебезпечніших туристичних місць
commentss НОВИНИ Всі новини

Краще не ризикувати: ТОП-5 найнебезпечніших туристичних місць

Не потрібно недооцінювати небезпеку цих місць

28 березня 2021, 21:00
Поділіться публікацією:

Наша Земля багата дивовижними пейзажами та місцями, які захоплюють дух і привертають увагу тисячі туристів. Але є куточки планети, яких краще уникати, тому що вони можуть поставити під загрозу ваше життя. Про які місця йде мова?

Краще не ризикувати: ТОП-5 найнебезпечніших туристичних місць

Найнебезпечніші туристичні місця / (фото з відкритих джерел)

Пустеля Данакіль, Ефіопія

Западина Данакіль є найспекотнішим місцем на Землі, тому її називають "Пеклом на Землі". Температура там досягає 50°C і на території розташовуються сірчані джерела. Велика кількість вулканів і сірчаних озер створює фантастичні ландшафти, але мала кількість кисню, токсичні гази та нестерпна спека зовсім не дозволяють насолодитися ними. Знаходиться в пустелі без гіда — заборонено.

Краще не ризикувати: ТОП-5 найнебезпечніших туристичних місць - фото 2

Велика блакитна діра, Беліз

Неймовірно красиве і захоплююче місце, які найбільше притягує дайверів. Це воронка діаметром 305 метрів, і глибиною 123 метри має багато підводних печер і лабіринтів, в яких живуть морські мешканці. Але занурюватися в неї на 20-30 метрів не рекомендують навіть самим професійним дайверам.

Краще не ризикувати: ТОП-5 найнебезпечніших туристичних місць - фото 3

Дорога смерті, Болівія

Вважається однією з найнебезпечніших доріг у світі. Це єдиний маршрут, який з'єднує місто Коройко і Ла-Пас. У деяких місцях ця дорога настільки вузька, що автомобілі та інші транспортні засоби майже зісковзують в прірву. На ній регулярно трапляються нещасні випадку, тому ризикувати та кататися по ній не варто.

Краще не ризикувати: ТОП-5 найнебезпечніших туристичних місць - фото 4

Озеро Натрон, Танзанія

Солоне і лужне озеро, розташоване в області Аруши на півночі Танзанії. Натрон покрите кіркою солі, яка періодично забарвлюється в червоний і рожевий колір. Це результат життєдіяльності мікроорганізмів, які живуть у водоймі. Але купатися в ньому строго заборонено, тому що концентрація солі в ньому настільки висока, що на шкірі миттєво з'являються опіки та набряклість.

Краще не ризикувати: ТОП-5 найнебезпечніших туристичних місць - фото 5

Печера кристалів, Мексика

Цю печеру виявили відносно недавно — у 2000 році під гірським містом Найка. Особливість цієї печери в тому, що температура в ній досягає 58 градусів Цельсія, а вологість — до 100%, а ще в ній знаходяться гігантські кристали селеніту. Але навіть зі спорядженням знаходження в печері зазвичай не перевищує 20 хвилин, тому, що в легенях починає конденсуватися вода.

Краще не ризикувати: ТОП-5 найнебезпечніших туристичних місць - фото 6

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які місця вважаються найбільш охоронюваними на Землі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини