Головна Новини Дозвілля подорожі Hubble зробив зображення галактики у сузір'ї Тукан
commentss НОВИНИ Всі новини

Hubble зробив зображення галактики у сузір'ї Тукан

Зображення зроблено чотирма різними фільтрами телескопа

7 грудня 2021, 02:24
Поділіться публікацією:

Телескоп Hubble зробив фотографію спіральної галактики NGC 7329 у сузір'ї Тукан завдяки своїй ширококутній універсальній камері WFC3. Про це повідомляє Європейське космічне агентство (ESA). Зображення зроблено чотирма різними фільтрами телескопа, кожен із яких охоплює різну область світлового спектра, від ультрафіолетового до оптичного та інфрачервоного. Після їх поєднання образ галактики стає повним, з квітами, що максимально репрезентують реальність.

Hubble зробив зображення галактики у сузір'ї Тукан

Галактика - фото з відкритих джерел

Об'єкт NGC 7329 відкрив британський астроном Джон Гершель, який уперше спостерігав за ним 20 липня 1835 року. Космічний телескоп Хаббл є результатом співпраці NASA (Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору) та Європейського космічного агентства. Це довготривала космічна обсерваторія. Хаббл здійснив революцію в сучасній астрономії, ставши не лише ефективним інструментом для нових відкриттів.

Нагадаємо, астрономи зняли дивовижну галактику. Відео було опубліковано на офіційній сторінці обсерваторії Hubble у соціальній мережі Instagram. Дані були отримані завдяки обладнанню космічного телескопа американського відомства NASA та європейської агенції ESA Hubble. На опублікованому відео можна спіральну галактику, яка знаходиться у скупченні галактик. Об'єкт проходить через процес, який називається зривом під тиском. Вчені розповіли, що він відбувається, коли галактики проносяться в скупченні, і в результаті з диска галактики витягується газ.

Для довідки: на фото знято галактику під назвою ESO 137-001, розташовану в сузір'ї Південний Трикутник. Вона рухається до центру скупчення на швидкості сім мільйонів кілометрів на годину.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини