Головна Новини Дозвілля подорожі Хто відкриває, хто закриває: огляд зимових курортів Європи на карантині
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто відкриває, хто закриває: огляд зимових курортів Європи на карантині

"Коментарі" дізналися, які обмеження на гірськолижний відпочинок ввели країни Європи, і куди поїхати кататися на лижах

3 грудня 2020, 20:00
Поділіться публікацією:

За кілька тижнів до святкування Нового року, не домовившись між собою, країни Європи ввели і скасували деякі обмеження на відвідування гірськолижних курортів під час зимових свят 2021 року.

Хто відкриває, хто закриває: огляд зимових курортів Європи на карантині

Горные лыжи в Европе на новогодние праздники


Франція відкрила курорти тільки для французів

У Франції ви зможете відвідувати зимові курорти, якщо живете менш ніж у 20 км (лижний спорт, ходьба на снігоступах, катання на санях або походи). Гірські лижі не включені в програму, бо підіймачі будуть простоювати до січня. Місцеві бари й ресторани для відпочиваючих також будуть закриті. Їх відкриття заплановане на 20 січня.


Німеччина — без лиж

Німеччина не змогла переконати ЄС повністю закрити зимові курорти, але ввела жорсткі обмеження всередині країни.

"Проблема, очевидно, не в спуску по схилу, а в усьому, що відбувається навколо: підіймачі, вечори після катання на лижах", — підкреслив баварський менеджер Маркус Седер.

Передбачаються посилені дорожні перевірки на кордонах на Різдво для тих, хто хотів би покататися на лижних схилах недалеко від Австрії. Відзначено, що не дуже складно розпізнати того, хто повертається з лижної прогулянки.


Швейцарія — виняток

Деякі гірськолижні курорти, такі як Вербье, Гстаад і Сас-Фе (Verbier, Gstaad, Saas-Fee), вже відкрилися у Швейцарії. Країна, яка не входить до Європейського Союзу, намагається доповнити протоколи охорони здоров'я економічними вимогами, щоб відкрити свої зимові курорти під час новорічних свят.

"Закриття — це не варіант. Ми будемо їсти й кататися на лижних курортах на Різдво", — запевнив Крістоф Дарбелле, президент Державної ради Вале в кінці листопада.


Австрія все ще сперечається сама з собою

Австрія занадто залежить від зимового туризму, як одна з кращих точок для іноземців. Раніше ми повідомляли, що країна відкриває зимові курорти на Новий рік і Різдво, але туристична інфраструктура відновиться тільки після 7 січня.


Андорра — ризиковано, але юридично буде можна

Чи будуть відкриті три найбільших гірськолижних курорти Андорри під час різдвяних канікул? Рішення незабаром прийме уряд. Деякі ЗМІ заявили, що відкриття, заплановане на 4 грудня, переноситься на 19 грудня. Готелі, бари, ресторани й не закривалися.

"Ми переносимо дату відкриття в очікуванні рішень, які влада ухвалить на наступному тижні", — попередили курорти Князівства на своєму веб-сайті минулого тижня.


Італія й Іспанія спостерігають і чекають

В Італії глава уряду Джузеппе Конте один раз згадує про ідею якоїсь координації з Францією і Німеччиною, щоб виробити "спільний європейський протокол" з лижного сезону. Незабаром очікується прийняття постанови уряду про правила для зимового відпочинку. За інформацією деяких ЗМІ, вони схвалять закриття гірськолижних трас і підіймачів. Міністр охорони здоров'я Італії Роберто Сперанца заявив у четвер перед сенатом, що необхідно "уникати потенційних поїздок в туристичні місця, які пов'язані з катанням на лижах".

За словами міністра охорони здоров'я Сальвадора Ілли, Іспанія планує відкрити свої гірськолижні курорти, але умови ще належить визначити.

"Ми все ще плануємо відкриття 11 грудня. Пішов сніг, тому все готово, але у нас немає впевненості ", — сказав представник курорту Бакейра-Бере в Каталонії.


Фінляндія, Швеція, Польща, Болгарія — більше "ні", ніж "так"

Фінляндія донині залишається закритою для іноземного туризму. У Швеції епідеміолог державної служби охорони здоров'я Андерс Тегнелл заявив, що його країні не потрібно закривати гірськолижні курорти.

"Ви повинні пам'ятати, що є велика різниця між гірськолижними курортами, які у нас є на півночі, і тими, які є у вас в Альпах", — сказав він.

Але, як показала статистика, в лютому-березні 137 з усіх 775 інфікованих коронавірусом осіб у Швеції заразилися на зимовому курорті Ішгль, як і багато іноземців, які повернулися звідти.

Польща вирішила цієї зими відкрити свої схили, але тільки для місцевого населення і під час шкільних канікул. Країна також введе обмеження для переміщення всередині країни для поляків. Бюджетний варіант катання на лижах по схилу Мекка в Болгарії також заборонений для туристів.

Раніше "Коментарі" робили огляд на карантинні обмеження в країнах Європи.









Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини