Рубрики
МЕНЮ
Дмитрий Симоненко
Звиклі до звичайної їжі, ми часом навіть не здогадуємося про те, що можуть вживати в їжу люди в різних далеких куточках нашої планети. Більш докладно про це сказано в живому журналі PAPYRUS_NET.
Фото з вільних джерел
У Камбоджі і в штаті Міссурі, США, одне з найпопулярніших страв — це особливим шляхом приготовані коники. Подаються коники смаженими, краще гарячими, в соєвому або рибному соусі, рясно посипаними червоним гострим перцем. Їдять комах, відокремивши голову і лапки. На смак смажені коники чимось нагадують смажену картоплю зі своєрідним вершковим, трохи солодкуватим присмаком.
Таргани у фритюрі — це те ж саме, що і коники, тільки таргани ...
Очі тунця ви можете знайти тільки в Японії. Однозначно, це найбільший риб'яче око, яке ви коли-небудь бачили. Ну і, звичайно ж, апетит у незвичних до такого гурманів навряд чи викличе. Їсти потрібно це "блюдо" приблизно як устриць — швидко проковтнувши.
Недешевий делікатес варений кажан це дуже цінне блюдо в Азії. Готують його на Фіджі, і інших азіатських країнах, кажуть, що на смак кажан як курка.
Бичачі яйця є повсякденним блюдом в південній частині Китаю.
Варене качине яйце, з пташеням всередині. Їдять таке в Камбоджі. Ті, хто зважилися скуштувати таке блюдо, відзначають особливо хрусткий смак ...
Певної уваги заслуговують миші у вині. Цей кулінарний шедевр роблять наступним чином: наповнюють пляшку рисового вина молодими триденними мишами і залишають вино "нудитися" на рік, щоб так сказати змішати аромати. Вважається, що таке вино дуже корисно і нагадує гас.
Ківіак — тюлень, фарширований чайками — це різдвяне блюдо з національної кухні народів крайньої півночі.
Хакарл — гниле м'ясо акули — це згниле до стану желе м'ясо гренландской гігантської акули. Про запах говорити не будемо, ви приблизно вже представили. А виглядає блюдо, немов сир, нарізаний кубиками.
Haggis або баранячий рубець — відоме шотландське національне блюдо. Готується воно так — в баранячому шлунку тужать серце, легені та печінку тварини.
Національна страва Мексики — яйця отруйних гігантських чорних ліометопумових мурах, які живуть в агавах. Нагадують яйця сир. Зазвичай їдять їх в тако з соусом гуакомоле.
А ви знали, що морські свинки спочатку були одомашнені для вживання в їжу жителями Анд. Ці милі тварини є невід'ємною частиною раціону жителів Перу і Болівії.
М'ясо морської свинки можна сказати дієтичне — багате білками, містить мало жирів і холестерину, а за смаком нагадує кролятину.
Головне — ризикнути це все спробувати, а раптом незвичайні на перший погляд продукти харчування при найближчому особистому розгляді можуть виявитися досить смачними і дуже корисними?
Раніше "Коментарі" писали про те, яких комах можна їсти.
Новини