Головна Новини Дозвілля подорожі Дивне місце в Італії: воно схоже на аеропорт, але це не так
commentss НОВИНИ Всі новини

Дивне місце в Італії: воно схоже на аеропорт, але це не так

Що відомо про занедбане місце з двома літаками в Італії, яке має назву "Мікеланджело да Вінчі".

31 березня 2024, 15:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








За годину подорожі від Венеції розташоване селище Вілламарцана з населенням близько тисячі людей. Саме у ньому стоять два великі літаки, вертоліт та диспетчерська вежа. Може здатись, що це занедбаний аеропорт, однак перше враження оманливе – насправді це покинутий ресторан.

Дивне місце в Італії: воно схоже на аеропорт, але це не так

Занедбаний ресторан "Мікеланджело да Вінчі". Фото з відкритих джерел

У 2000 році італієць Джіджі Стекка втілив свою мрію та відкрив власний ресторан. Італієць прагнув створити щось унікальне та раніше небачене. На дизайн ресторану його надихнув власний досвід Стекка керував закладами для літніх людей і часто чув від них про одне бажання.

"Я працював завідувачем у двох будинках для літніх людей десять років. Ще пам’ятаю, що багато людей похилого віку, коли бачили в небі літак, казали мені, що хотіли б на ньому полетіти. Моєю мрією було створити в цих двох літаках ресторан, особливо для дітей і людей похилого віку, які ніколи не літали", — пояснив Джіджі Стекка.

Чоловік придбав для цього два літаки: DC-6 і Ту-154. Бізнесмен розташував їх біля будівлі схожої на диспетчерську вежу та прикрасив місце чисельними картинами Леонардо да Вінчі та Мікеланджело. Саме через це ресторан отримав назву Мікеланджело да Вінчі.

Унікальний ресторан одразу став популярним серед туристів. Відвідувачі хвалили атмосферу, кухню, а також пиво, яке самостійно варив Джіджі Стекка. 

"Дуже унікальне місце, дуже красива та чудова кухня. Зустрічали дуже тепло. Абсолютна рекомендація!" – оцінив італійський ресурс оцінки ресторанів Restaurantguru.

Попри сотні задоволених клієнтів, ресторан закрили. Це сталось через судовий позов італійської влади у якому вказувалось, що ресторан порушує будівельні норми. Після тривалих судових процесів ресторан врешті-решт закрили у 2014 році.

Сьогодні місце занедбане. Літаки покрилися брудом і з них частково облізла фарба. Сама територія виглядає занедбаною та поросла рослинністю.

Попри це, ресторан "Мікеланджело да Вінчі" може отримати нове життя. У 2021 році територію з майном, зокрема і літаками було продано італійському бізнесмену Джанлуці Бертіну. Підприємець підтвердив, що інвестує  в покинутий ресторан понад 600 тис. євро та очікує повернення популярності закладу у майбутньому. Відкриття "Мікеланджело да Вінчі" заплановано на 2024 рік.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про готель-привид, який не можуть добудувати 20 років.

Також "Коментарі" писали, що в Іспанії продають ціле село за вартість квартири.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини