Головна Новини Дозвілля подорожі Де в Європі туристам доведеться платити 4 євро за кожну ніч
commentss НОВИНИ Всі новини

Де в Європі туристам доведеться платити 4 євро за кожну ніч

Португалія вводить зміни до туристичного збору

24 квітня 2024, 14:05
Поділіться публікацією:

Португалія, країна, відома своїми безкрайніми пляжами, мальовничою природою та вишуканою кухнею, приваблює все більше туристів з кожним роком. Серед мандрівників, вона особливо популярна за помірні ціни та теплий клімат, який радує відвідувачів цілий рік.

Де в Європі туристам доведеться платити 4 євро за кожну ніч

Португалія вводить зміни до туристичного збору

Нещодавні ініціативи місцевої влади можуть змінити сприйняття країни в очах численних гостей. Лісабон, столиця Португалії, запропонувала збільшити туристичний податок із 2 до 4 євро за кожну ніч перебування у готелях міста. Це рішення вже схвалено міською радою і очікує на завершення 30-денного періоду громадських консультацій, після чого може бути офіційно введено в дію.

Додаткові доходи, які місто планує отримувати від нового податку, будуть спрямовані на покращення інфраструктури та підтримку громадських служб, що, на думку влади, врешті-решт підвищить якість життя як місцевих жителів, так і туристів.

Крім того, з квітня 2024 року почне діяти податок для пасажирів круїзних лайнерів, які прибувають до Лісабону. Туристи платитимуть 2 євро за кожен день, проведений у місті, незалежно від того, залишаться вони на ніч чи просто відвідають місто на кілька годин.

Не лише Лісабон прагне збільшити свої прибутки за рахунок туристичного потоку. Подібні заходи запроваджуються і в інших популярних у мандрівників регіонах Португалії, включаючи Алгарве та Амаранте. В Амаранті, наприклад, тепер діє сезонний тариф: 2 євро у високий сезон та 1 євро у низький сезон.

Нагадаємо, що у квітні 2024 року Венеція стала першим містом у світі, яке почало стягувати плату з туристів за вхід. Тепер до цієї ініціативи може приєднатись і інший відомий туристичний центр Італії – місто Комо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини