Головна Новини Дозвілля подорожі Де в Європі можна спокійно гуляти вночі: топ-5 безпечних міст
commentss НОВИНИ Всі новини

Де в Європі можна спокійно гуляти вночі: топ-5 безпечних міст

Огляд найбезпечніших міст Євросоюзу у 2024 році

19 червня 2024, 13:00
Поділіться публікацією:

Напередодні літнього відпочинку багато туристів уважно вивчають не лише культурні та історичні пам'ятки європейських міст, а й їхню безпеку. У свіжому рейтингу на 2024 рік, експерти виділили п'ять міст Євросоюзу, які заслужили статус найбезпечніших.

Де в Європі можна спокійно гуляти вночі: топ-5 безпечних міст

Які європейські міста визнали найбезпечнішими

На основі опитувань місцевих жителів ці міста були оцінені як найбезпечніші для нічних прогулянок наодинці, що є важливим показником загальної безпеки. В опитуванні брали участь мешканці кожного міста, які оцінили свої відчуття безпеки після настання темряви.

Гронінген, Нідерланди

Гронінген, який захоплює дух із його молодіжною демографією та багатою історією, посів п'ятий рядок у цьому рейтингу. У місті, яке, згідно з легендою, було засноване вихідцями з античної Трої, 86% жителів заявили, що почуваються в безпеці, гуляючи вночі наодинці.

Де в Європі можна спокійно гуляти вночі: топ-5 безпечних міст - фото 2

Білосток, Польща

Наступний у списку, Білосток, приваблює туристів своєю старовинною архітектурою та замком Палац Браницьких, відомим як "польський Версаль". Тут також 86% місцевих жителів підтвердили своє почуття безпеки на ніч.

Де в Європі можна спокійно гуляти вночі: топ-5 безпечних міст - фото 3

Любляна, Словенія

На третьому місці рейтингу розташувалася Любляна. Ця столиця відома своїм середньовічним духом та Містом Дракона, де місцеві та гості міста можуть загадувати бажання. Тут 87% опитаних висловили впевненість у своїй безпеці вночі.

Де в Європі можна спокійно гуляти вночі: топ-5 безпечних міст - фото 4

Ов'єдо, Іспанія

В іспанському Ов'єдо, який славиться своїми навчальними закладами та багатою історією, 87% мешканців відчувають безпеку при нічних прогулянках, що підняло його на другий рядок списку.

Де в Європі можна спокійно гуляти вночі: топ-5 безпечних міст - фото 5

Копенгаген, Данія

І нарешті, Копенгаген, столиця Данії, визнана найбезпечнішим містом ЄС у 2024 році. Тут 87% опитаних почуваються у безпеці вночі, а загальне задоволення життям сягає 100%. Не дивно, що Данія посідає друге місце у рейтингу найщасливіших країн світу.

Де в Європі можна спокійно гуляти вночі: топ-5 безпечних міст - фото 6



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини