Головна Новини Дозвілля подорожі Чому не можна забиратися на єгипетські піраміди
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому не можна забиратися на єгипетські піраміди

Згідно з єгипетськими законами, забиратися на піраміди не можна, за таке порушення можна потрапити до в'язниці

5 грудня 2021, 15:50 comments4479
Поділіться публікацією:

Піраміди Гізи – це головна пам'ятка Єгипту. І багато туристів вирушають туди, щоб підкорити їх вершини. Але краще цього не робити.

Чому не можна забиратися на єгипетські піраміди

Чому не можна забиратися на піраміди (фото з відкритих джерел)

Єгипетські закони забороняють підійматися на піраміди, тому що екстремалі використовують різне спорядження, щоб забратися нагору і цим руйнують архітектурну споруду. Більш того, це небезпечно для життя, оскільки крихкі вапнякові камені можуть руйнуватися під ногами.

Сміливцям, які спробують обійти охорону та заборону, загрожує від 1 місяця до 3 років в'язниці. Раніше тих, хто хотів "підкорити" піраміди, просто депортували без права повернутися, але з минулого року Єгипет вирішив суворо карати за спробу піднятися на пам'ятку.

До речі, у мережі можна знайти багато роликів, на яких туристи підіймаються на верхівки пірамід. Це роблять для того, щоб помилуватися неймовірним виглядом і зробити фотографії для соціальних мереж. Деякі забираються вгору пам'ятки у релігійних цілях. Наприклад, одного разу чоловік заліз на верхівку, щоб помолитися. А ось спуститися самостійно не зміг, довелося знімати його за допомогою вертольота.

Нагадаємо, нещодавно в одному із міст Єгипту відбулася церемонія відкриття масштабного проєкту. Через 11 років реставраційних робіт, у Луксорі – місті на східному березі Нілу відкрили давню Алею сфінксів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що відома усьому світу піраміда Гізи або піраміда Хеопса, як виявилося, була створена з деякими вадами. У виданні Express з'явилася публікація, за якою фундамент піраміди виявився не зовсім квадратним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини