Головна Новини Дозвілля подорожі Авіакомпанії вводять "цифровий документ здоров'я" для туристів
commentss НОВИНИ Всі новини

Авіакомпанії вводять "цифровий документ здоров'я" для туристів

Обов'язковий для встановлення мобільний додаток буде зберігати дані про здоров'я людини

18 грудня 2020, 06:50 comments1071
Поділіться публікацією:

Авіакомпанії світу сподіваються запустити свій невеликий "бізнес" за допомогою спеціального додатка для медичних паспортів, який зберігає інформацію про тести на коронавірус і вакцини на мобільних телефонах мандрівників.

Авіакомпанії вводять "цифровий документ здоров'я" для туристів

Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) в Женеві заявила, що в найближчі тижні British Airways та інші перевізники будуть тестувати цей додаток, перш ніж він буде випущений в першому кварталі 2021 року.

IATA підкреслила, що дані про стан здоров'я мандрівників будуть зберігатися тільки на мобільних телефонах, а не в будь-якому центральному реєстрі.

"Наша мета — створити економічну, просту у використанні, дієву і безпечну систему", — заявив на прес-конференції генеральний директор IATA Олександр де Жуніак.

Нагадаємо, за останні кілька місяців у світі рекордно впали ціни на авіаквитки. Середня вартість авіаквитка в вересні склала 343 долари в США, що майже на 36% нижче, ніж в серпні. До пандемії середня вартість квитків в січні становила 478 доларів. В останні два місяці ціни все ще нижче на 30-35%, ніж минулого року, як повідомляють статистичні служби США.

Важливо відзначити, що з появою вакцини у світі вартість авіаквитків почала навпаки зростати. Рекордний стрибок цін вже зафіксовано в Нігерії, де підприємці підвищили вартість на 100-120%. Це змусило деяких пасажирів або відмовитися від своїх планів поїздки, або подорожувати автомобільним або залізничним транспортом.

Раніше "Коментарі" зібрали кілька книг, які дозволять в короткі терміни поліпшити вашу здатність мислити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини