Головна Новини Дозвілля стиль і краса Вина Бордо в Інтернет магазині champarty.com.ua
commentss НОВИНИ Всі новини

Вина Бордо в Інтернет магазині champarty.com.ua

Чудові французькі вина Бордо Saint-Emilion і Comte Du Haut Lescourey тепер доступні і українським поціновувачам благородного напою

8 квітня 2021, 10:47
Поділіться публікацією:

Українські поціновувачі якісних і благородних вин розширили географію і тепер можуть насолодитися колекцією вишуканих напоїв Бордо, які доступні до продажу в інтернет-магазині champarty.com.ua.

Вина Бордо в Інтернет магазині champarty.com.ua

Вина Бордо. Фото: champarty.com.ua

Чому на новинку слід звернути увагу?

Як ми всі знаємо, Франція славиться своїми винами на весь світ. Але виноробний регіон на південному заході привертає особливу увагу гурманів, адже саме там створюють марку вин, яку називають Бордо. До слова, назва взята невипадково, оскільки в долині річки Жиронда, що протікає там, затишно розташувалося місто Бордо.

Незважаючи на те, що назва кольору "бордовий" пішло саме від місцевого червоного вина, під маркою Бордо випускають не тільки червоні вина, але також рожеві і білі.

Не варто лякатися багатої історії і всесвітньої популярності регіону. Адже він є відмінним доказом того, що елітні вина не обов'язково мають захмарний цінник. Колекція напою, представлена на сайті champarty.com.ua якраз-таки доступна кожному, адже сомельє вибирали екземпляри, керуючись старою доброю формулою "Ціна = якість". І їм вдалося потрапити в саме яблучко!

Чому на ці вина слід звернути увагу?

Уявіть собі тихий, мальовничий регіон Франції, де місцеві жителі займаються виноробством ще з давніх часів, передаючи рецепти і секрети з покоління в покоління. Так, вино тут виробляється в приватних господарствах, які називаються відомим нам словом "шато". В регіоні Бордо можна виявити близько 10 000 таких шато, кожне з яких шанує традиції предків, паралельно вивчаючи і впроваджуючи сучасні технології виробництва вин.

Тільки уявіть: за рік в регіоні виробляється 700 млн. пляшок червоних, білих, рожевих тихих, а також ігристих вин. І не варто думати, що вино тут робиться в промислових масштабах. Звичайно, існують величезні шато, але серед них зустрічаються також крихітні домашні виноградники, що роблять кілька десятків рідкісних екземплярів відмінного вина.

Поїхати в такий регіон на екскурсію — означає потрапити в гастрономічний рай, де можна продегустувати десятки вин і замовити до них відмінну закуску, зроблену виключно з локальних продуктів. Коли-небудь межі світу знову відкриються нам для подорожей, і ми зможемо зробити таку поїздку. Ну а поки вивчати географію можна, переглядаючи полиці інтернет магазину champarty.com.ua.

На що звертати увагу, вибираючи вина Бордо?

Для початку — на свій власний смак і на страви, до яких ви підбираєте пляшечку.

Червоні вина Бордо з давніх часів купажовані, іншими словами, зроблені з декількох дозволених сортів винограду. Французи шанують традиції, тому, як правило, на етикетці ви виявите назви каберне совіньон, каберне фран, мерло, гренаш, мальбек, карменер, ролик і пті вердо.

Повторимося, по регіону протікає річка Жиронда, а отже червоні вина Бордо діляться на лівобережні та правобережні. Але ця інформація, мабуть, зацікавить тільки фахівців і сомельє.

Білі вина Бордо також купажовані. Найпопулярніші сорти винограду: совіньон блан, семійон, мускадель, уні блан, коломбар, мерло блан і інші.

Якщо ви ніколи не пробували вина з цього французького регіону, вам можна тільки позаздрити — у вас є шанс спробувати цей вишуканий смак і отримати масу емоцій і вражень.

А якщо вина Бордо часто бувають в ваших келихах, тоді ви точно знаєте їхню цінність і з задоволенням придбаєте кілька пляшечок в домашній бар.

Які конкретні вина Бордо варто спробувати?

Saint-Emilion

Червоне вино з насиченим смаком і ароматом — хороший вибір при подачі м'ясних страв. Напій поєднує в собі стиглі ягідні ноти і яскраво виражені аромати джему. Ви також можете помітити ноти вишневого варення, варення з лісових ягід або темної сливи.

Comte Du Haut Lescourey

Біле вино врожаю 2019 року. Біла риба, морепродукти, біле м'ясо — ці страви стануть відмінним доповненням і повністю розкриють смак Comte Du Haut Lescourey. Вино регіону Бордо стане відмінним подарунком поціновувачам сортів винограду Совіньон Блан, Семільйон, Мюскадель.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини