Головна Новини Дозвілля стиль і краса Скарби корони: улюблені тіари королеви Єлизавети II
commentss НОВИНИ Всі новини

Скарби корони: улюблені тіари королеви Єлизавети II

Більшість із них Єлизавета II отримала у спадок від своїх предків

5 квітня 2024, 13:30
Поділіться публікацією:

Вікові традиції, витончений смак і незмінна елегантність – візитні картки британської монархії, особливо коли мова заходить про королівські прикраси. Серед усіх коштовностей, які будь-коли прикрашали величний образ Королеви Єлизавети II, тіари займають особливе місце. Ці вишукані предмети не лише символізують статус та владу, а й нерозривно пов'язані з історією та традиціями британської корони. У цій статті ми докладно розглянемо деякі з найзначніших та найулюбленіших тіар королеви Єлизавети II, описуючи їхню історію, особливості дизайну та моменти, в які вони були надіті.

Скарби корони: улюблені тіари королеви Єлизавети II

улюблені тіари королеви колишньої королеви Англії

Володимирська тіара

Володимирська тіара також відома як тіара Королеви Марії, є однією з найчастіше носимих тіар Її Величністю. Створена в 1919 році з діамантів, які належали бабусі Єлизавети, Королеві Марії, ця тіара була виготовлена у відповідь на потребу більш універсального головного убору, який можна було б адаптувати до різних офіційних заходів. Протягом десятиліть тіара стала свого роду символом стабільності та тривалості британської монархії.

Скарби корони: улюблені тіари королеви Єлизавети II - фото 2

Тіара "Girls of Great Britain and Ireland"

Ця тіара була подарована тодішній принцесі Мері, бабусі Єлизавети II, як весільний подарунок від гурту "Дівчат Великобританії та Ірландії" у 1893 році. Виготовлена з чистого срібла і посипана діамантами, тіара стала однією з найвідоміших прикрас королеви, значною мірою завдяки тому, що вона зображена на портреті Єлизавети II, що використовується на банкнотах та поштових марках Співдружності. Ця тіара символізує глибокі зв'язки між королевою та народами Співдружності.

Скарби корони: улюблені тіари королеви Єлизавети II - фото 3

Тіара Кокошник

Натхнена російським національним головним убором, тіара Кокошник була замовлена Королевою Олександрою в 1888 у ювелірної фірми Garrard. Тіара є вражаючим твіром ювелірного мистецтва, прикрашеним 488 діамантами і виконаним у стилі "кокошник" – традиційного російського головного убору. Її Величність носила цю тіару на багатьох значних заходах, підкреслюючи свою любов до традиційних форм і віддаючи шану російському ювелірному мистецтву.

Скарби корони: улюблені тіари королеви Єлизавети II - фото 4

Тіара Бразильська аквамаринова

Мабуть, одна з найдивовижніших прикрас у колекції королеви, тіара Бразильська аквамаринова, була подарована урядом Бразилії 1953 року на честь коронації Єлизавети II. Ця тіара поєднує у собі вишукані аквамарини та діаманти, створюючи образ водної стихії. Королева особливо цінує цю тіару за її унікальний колір і рідкість каменів, що робить її однією з найвидатніших у її чудовій колекції.

Скарби корони: улюблені тіари королеви Єлизавети II - фото 5

Тіара Лаврових Листя

Ще однією знаковою прикрасою з колекції Королеви Єлизавети II є тіара Лаврових Листя, відома також як Фестонна тіара. Цей твір ювелірного мистецтва було створено на замовлення королеви-матері Єлизавети (дружини короля Георга VI) у 1951 році. Для її виготовлення були використані діаманти із намиста, подарованого королеві-матері урядом Південної Африки як коронаційний подарунок у 1947 році.

Скарби корони: улюблені тіари королеви Єлизавети II - фото 6

Кожна тіара в колекції Її Величності Королеви Єлизавети II несе в собі унікальну історію та символізм, будучи мостом між минулим та сьогоденням, між традиціями та сучасністю. Ці тіари не тільки демонструють пишність і елегантність монархії, а й служать нагадуванням про глибокі особисті та історичні зв'язки, які пов'язують королеву з її народом і світом в цілому. В епоху змін і невизначеності улюблені тіари Королеви Єлизавети II залишаються символами стійкості, величі та незмінної краси, які надихатимуть майбутні покоління.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини