Головна Новини Дозвілля стиль і краса Партак-стайл: які це тату і чому вони зараз у моді
commentss НОВИНИ Всі новини

Партак-стайл: які це тату і чому вони зараз у моді

Розповідаємо, що таке партак і як виглядають тату в такому стилі

11 січня 2024, 11:45
Поділіться публікацією:

"Партак-стайл" у тату — це стиль, що характеризується створенням мінімалістичних, недбалих та простих татуювань, які часто імітують малюнки, створені недосвідченими майстрами або навіть татуювання, зроблені ув'язненими. Назва "партак" походить із тюремного жаргону, де це слово перекладається як "татуювання".

Партак-стайл: які це тату і чому вони зараз у моді

Тату в стилі партак — доступніша альтернатива складним малюнкам, а також швидкий спосіб отримати кілька тату за один сеанс. За кожним таким татуюванням стоїть важливий сенс, і для деяких вони навіть є своєрідними оберегами. "Коментарі" розповідають про основні риси стилю, як виглядають "партаки" та кому підійде такі малюнки на тілі.


Що таке "партак-стайл" у татуюваннях

Партак-стайл: які це тату і чому вони зараз у моді - фото 2

Татуювання в стилі "партак" зазвичай мають прості форми та лінії, часто обмежуючись одним кольором. Цей стиль не претендує на складні деталі чи вишуканий дизайн. "Партаки" можуть створюватися з видимою недбалістю, ніби їх надряпали нашвидкуруч. Це може включати криві лінії, неідеальні форми і нерівний розподіл кольору.

Татуюванням у "партак-стайл" властивий мінімалізм, коли обмежуються кількістю деталей. Це може бути невеликий малюнок, символ, слово або абстрактна форма.


Історія стилю партак

Стиль "партак" має своє коріння в традиціях тюремних татуювань. Ці малюнки часто нагадують тату, які створювали ув'язнені, щоб відрізнятись за статусом та ідентифікувати себе всередині в'язниці. Навіть сам термін "партак" походить із тюремного жаргону і означає "татуювання".

Згодом ці мінімалістичні татуювання стали частиною загальної культури. Сьогодні "партаки" являють собою прості малюнки або написи розміром від 1 до 3 см. Якщо у в'язниці "партаки" створюються простою швейною голкою, то в салоні майстер, використовуючи спеціальну машину, надає їм видимої недбалості.


Які види "партаків" бувають?

Партак-стайл: які це тату і чому вони зараз у моді - фото 3

"Партаки" можуть являти собою різноманітні зображення. Це можуть бути герої мультфільмів, релігійні символи, зірки, написи, тварини, сонце, місяць, абстрактні форми і таке інше.

Татуювання у стилі "партак" можуть бути навіть патріотичними. Наприклад, люди, які бажають висловити свою любов до рідного міста, можуть вибрати "партак" з мінімальними обрисами його будівель, телефонним кодом, силуетом Батьківщини-матері або навіть схемою метро. Тут фантазія не має меж.


Чим відрізняється "партак" від "портака"?

Термін "портак" походить від слова "напортачити". Таким чином, якщо "партак" — це тату в стилі "партак-стайл", то "партак" — це зіпсований малюнок, створений недосвідченим майстром. Навіть непрофесіонал відразу помітить "портак" по кривих лініях, фарбам, що розтікаються, і відсутності пропорцій у малюнку. "Портакі" завжди виглядають комічно і безглуздо.

Суворих правил у "партак-стайл" немає, і кожен майстер може надати свій погляд на цей стиль. Важливо розуміти, що "партак-стайл" не обов'язково має на увазі низьку якість роботи, а скоріше є художнім вибором, що прагне мінімалізму і унікальності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини