Головна Новини Дозвілля стиль і краса П'ять щоденних звичок, які шкодять волоссю
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять щоденних звичок, які шкодять волоссю

Навіть догляд за волоссям може іноді бути надмірним

27 березня 2021, 23:21
Поділіться публікацією:

Календар говорить про завершення березня, але справжнього тепла ще доведеться почекати. Від постійних низьких температур постійно страждають не тільки люди, а й конкретно їхнє волосся. Втім, існують і деякі незалежні від пори року ситуації, які можуть завдати непоправної шкоди нашій шевелюрі. Від яких звичок варто відмовитися або хоча б не перетворювати їх на щоденні, пише TUT. BY.

П'ять щоденних звичок, які шкодять волоссю

За волоссям слід доглядати правильно. Фото із відкритих джерел

1. Сухі шампуні.

Розвиток косметологічної сфери здебільшого приносить користь людству. Однак все добре, що в міру. Використовувати сухі шампуні варто як засіб для "швидкої допомоги" свого волосся, але не постійно. Подібний засіб вельми сушить шкіру голови, що призводить до виникнення лущення і, зрозуміло, лупи. Тож користуватися постійно сухими шампунями не варто.

2. Неправильне нанесення масок і кондиціонерів.

Ще одні засоби, що повинні зміцнювати і всіляко живити наше волосся, але можуть нашкодити. А все тому, що люди часто використовують їх не за інструкцією. Вірний спосіб убезпечити свої локони від непотрібного ефекту — наносити маски і кондиціонери винятково на довжину волосся, уникаючи кінчиків. В іншому випадку волосся будуть швидко жирніти, адже пори на шкірі голови заб'ються.

3. Хитрі зачіски і тугі гумки.

Люди часто скаржаться на те, що "болить волосся". Насправді страждає саме шкіра голови — через порушення циркуляції крові після стягнутого тугою резинкою волосся. До того ж постійне заплітання шевелюри в оригінальну (чи й звичайну) косу призводить до збільшення ламкості волосків.

4. Вовняні речі.

Благо, холоду добігають кінця і скоро все вироби з вовни відправляться на далекі полиці шаф. Та в будь-якому разі слід пам'ятати, що шерсть має властивість накопичувати статичну електрику. Волосся через це частіше чіпляється до светра або улюбленої сукні і в результаті пошкоджується. Якщо ж волосся від природи ще й неслухняне, то за день носіння вовняних виробів ви ризикуєте отримати на голові справжнє гніздо.

5. Надмірне вживання тунця.

Багатьом людям до смаку цей вид риби, і з таким вибором важко сперечатися. Однак у великих кількостях тунець сприяє накопиченню ртуті в організмі. Реакція в будь-якому випадку буде не найкращою, але найбільше постраждає волосся — воно почне випадати.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про ознаки, які демонструють, що у вашому організмі накопичилося занадто багато солі.

Також на порталі вдасться дізнатися п'ять продуктів, які допоможуть вам очистити легені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини