Головна Новини Дозвілля стиль і краса Чим небезпечне нарощування вій: відповідь офтальмолога
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим небезпечне нарощування вій: відповідь офтальмолога

Модні штучні вії можуть нашкодити очам

8 жовтня 2020, 21:02
Поділіться публікацією:

У прагненнях до краси жінку важко зупинити, адже завжди хочеться виглядати дуже ефектно і красиво. Тому найчастіше в хід йде все: штучне волосся, нігті і навіть вії. Лікар-офтальмолог, доктор медичних наук Сергій Риков розповів, чому слід бути обережними з нарощуванням вій, передає видання segodnya.

Чим небезпечне нарощування вій: відповідь офтальмолога

Чим небезпечне нарощування вій. Фото: pixabay

Спеціаліст поділився, що штучні вії передавлюють залози, які називають мейбомієвими. Ця залоза зволожує очі, виділяючи сало. А коли на природні вії накладаються товсті штучні, то починається роздратування маргінального краю повіки і з'являється хронічний мейбоміт.

Якщо вії нарощені постійно, то варто з усією відповідальністю поставитися до догляду за своїми очима. Необхідно регулярно зволожувати очі, щоб не зіткнутися з синдромом сухого ока, говорить Сергій.

Майстер з нарощування вій Карина Тихонова розповідає, що кожна вія повинна бути автономною, тому склейка вій вважається грубим порушенням. Оптимальний відступ приклеєної вії від повіки — 0,5 міліметрів. Також варто звернути увагу на натуральні вії: якщо вони досить тонкі, то важкий штучний матеріал буде їх тільки обтяжувати.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому активно випадають вії і що з цим робити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини