Головна Новини Дозвілля секс Вчені виявили в мозку жінки область, що реагує на стимуляцію клітора
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили в мозку жінки область, що реагує на стимуляцію клітора

Поки вченим важко сказати, чи призводить насичене інтимне життя до збільшення площі або навпаки

23 грудня 2021, 02:30
Поділіться публікацією:

Сомато-сенсорна кора мозку отримує та обробляє інформацію про чутливість усіх частин тіла. Кожній із них відповідає окрема область. І, як ви вже зрозуміли, вченим вдалося виявити ту, що реагує на стимуляцію клітора. У чоловіків за реакцію на генітальну стимуляцію відповідає розташована поруч із ділянкою, що збирає дані про стегна. У жінок теж тільки точна локалізація зони відрізняється у різних дівчат. Варіюється і її товщина: чим частіше секс — тим вона більша, пише ScienceAlert. Поки вченим важко сказати, чи призводить насичене інтимне життя до збільшення площі або навпаки. Також неясно, чи пов'язаний більший розмір зони, яка відповідає за геніталії, з більш високою чутливістю до дотиків.

Вчені виявили в мозку жінки область, що реагує на стимуляцію клітора

Сексуальні фантазії (фото з відкритих джерел)

Вчені вважають, що їх відкриття допоможе у терапії жертв сексуального насильства та жінок із сексуальними розладами. До цього вченим неможливо знайти область, реагує на стимуляцію клітора. Все через похибки досліджень. Під час самостійної сесії чи за участю партнера жінки порушувалися і це заважало. Також волонтери торкалися не лише геніталій, а й інших частин тіла, тому результати були розмиті. В результаті деякі вчені припускали, що шукана в сомато-сенсорній корі зона взагалі розташована поруч із п'ятою областю.

У новому дослідженні за участю 20 жінок німецькі вчені використали спеціальний пристрій спрямованої стимуляції. Його малі потужності викликали реакцію без збудження та показали активовану зону мозку під час сканування ФМРТ. Оскільки вибірка була дуже мала, вченим потрібно буде провести ще низку досліджень. Тільки після цього вони зможуть використати свої спостереження для того, щоб подолати проблеми, пов'язані із сексуальним життям деяких жінок.

Нагадаємо, чергову революцію у світі соціальних мереж для своїх користувачів готує компанія Meta (раніше Facebook). Днями тут почали тестувати віртуальну платформу Horizon Worlds. Вона дає можливість користувачам Facebook поринути у віртуальний світ та спілкуватися там одночасно з 20 людьми. Проте одна з тестувальників заявила про те, що стала жертвою сексуальних домагань. Про це пише видання MIT Technology Review.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини