Головна Новини Дозвілля секс Вчені розповіли, як БДСМ-практики впливають на людину
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, як БДСМ-практики впливають на людину

Вчені провели дослідження, щоб з'ясувати, наскільки по-різному відчувають і відносяться до болю ті, хто практикує і не практикує БДСМ

17 вересня 2021, 02:40 comments1426
Поділіться публікацією:

Команда психіатрів з Антверпена університету (Бельгія) підтвердила, що участь в БДСМ-практиках підвищує больовий поріг людини. Результатами свого дослідження вчені поділилися в науковій роботі.

Вчені розповіли, як БДСМ-практики впливають на людину

Дівчина (фото з відкритих джерел)


Вчені провели дослідження, щоб з'ясувати, наскільки по-різному відчувають і відносяться до болю ті, хто практикує і не практикує БДСМ. В експерименті взяли участь 24 звичайні пари і 34 пари, що складаються з сабмісіва і домінанта. Результати опублікували в Journal of Sexual Medicine.


Учасників БДСМ-спільноти прийнято розділяти на веденого партнера (нижній, ботом, сабмісів) і домінанта (його також називають діючої стороною, верхнім, топом). Перший в ході БДСМ-практики підпорядковується іншому.


Спеціально для експерименту психіатри організували вечірку, на якій гості брали участь в БДСМ-грі. Під час цієї гри дослідники провели тести, що перевіряють больовий поріг: є волонтерам поступово завдавали болю, а ті повинні були сказати, коли це почуття ставало нестерпним. Тести проводилися в гру, відразу після і через 15-20 хвилин після неї. До цього всі учасники заповнили анкети про стан здоров'я.


Як виявилося, сабмісіви і домінанти переносять біль краще, ніж люди, які не практикують БДСМ. Також "верхні" і "нижні" виявилися менш схильними до Катастрофізація болю.

Дослідники вважають, що причин, чому сабмісіви і домінанти краще справляються з болем, може бути кілька:


По-перше, вони банально звикають до болю. По-друге, під час гри в них збільшується рівень ендоканабіноїди, пов'язаних з підвищенням больового порогу. По-третє, болезаспокійливу дію могло надати сексуальне збудження, як з'являється під час гри. По-четверте, біль, яка відчуваємо під час гри, — добровільно. Сторони заздалегідь домовляються про силу ударів, теж підвищує больовий поріг.


Нагадаємо, в Італії, в населеному пункті Прато 40-річному служителю місцевої церкви Франческо Спаньезі поліцейські пред'явили звинувачення в розповсюдженні наркотиків. Про це повідомляє видання La Nazione.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини