Головна Новини Дозвілля секс Секс і внутрішньоматкова спіраль: що необхідно знати кожній жінці
commentss НОВИНИ Всі новини

Секс і внутрішньоматкова спіраль: що необхідно знати кожній жінці

Відповіді на найпоширеніші питання про такий засіб контрацепції, як ВМС

2 лютого 2021, 17:06 comments6342
Поділіться публікацією:

ВМС або внутрішньоматкова спіраль являє собою невеликий протизаплідний пристрій, виготовлений з гнучкого пластику. Термін експлуатації ВМС від 3 до 5 років.

Секс і внутрішньоматкова спіраль: що необхідно знати кожній жінці

Пара у ліжку. Фото: www.goodfon.ru

"ВМС є хорошим варіантом для жінок, які хочуть високоефективний, довгостроковий і легкий в обслуговуванні і експлуатації метод контрацепції. Спіраль також є вибором жінок, які мають медичні протипоказання до використання певних гормональних методів, таким як протизаплідні таблетки. Майте на увазі, що спіраль не захистить вас від інфекцій, що передаються статевим шляхом", - каже гінеколог в США Анна Мірель.

Як ВМС запобігає вагітності?

Обидва типи ВМС працюють в основному за рахунок запобігання запліднення яйцеклітини. Мідний ВМС випускає мідь у матку, яка виконує функцію спермицида (речовини, що руйнує сперматозоїди). Інший тип спіралі випускає форму гормону прогестерону в матку. Прогестерон потовщує цервікальний слиз, так що сперматозоїди не можуть досягти яйцеклітини.

Як вводиться ВМС?

Процедура проводитися в кабінеті гінеколога. Доктор вводить ВМС, використовуючи вузьку аплікаційну трубку. В цей час ви, ймовірно, відчуєте болючу, але тимчасову судому. Як тільки спіраль виявиться на місці, аплікатор видаляється, а спіраль відкривається, представляючи собою Т-подібну форму. Вся процедура займає всього кілька хвилин. Ви можете відчувати деякі спазми або біль у спині протягом декількох днів після процедури.

Як видаляється ВМС?

Коли прийде час видалити спіраль, ваш гінеколог вставляє дзеркало у піхву, очищає шийку матки, затискає її маленькими щипцями і захоплює шийку матки інструментом для випрямлення шийного каналу. Потім доктор обережно тягне за "вусики" спіралі і видаляє спіраль з матки. Процедура займає 10 секунд. Т-образні "руки" спіралі є гнучкими і будуть складатися під час проходження через шийку матки, але ви можете відчути судому. Якщо ви хочете продовжити використання ВМС, гінеколог введе нову спіраль під час цього ж відвідування.

Які симптоми можуть сигналізувати про наявність проблеми?

Попереджувальні ознаки включають гострий або сильний біль в області таза або нижньої частини живота, лихоманку без видимої причини, незвичайні або погано пахнучі виділення з піхви, біль під час сексу, кровотеча або плямистість після сексу або між менструальними періодами.

Обов'язково зверніться до лікаря, якщо ви помітили будь-які з цих симптомів або у вас є ознаки вагітності, наприклад, пропущена менструація, біль у грудях або ранкова нудота.

Раніше "Коментарі" писали про три важливі факти на користь вакцинації від вітрянки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини