Головна Новини Дозвілля секс 5 речей, які ви завжди повинні робити після сексу
commentss НОВИНИ Всі новини

5 речей, які ви завжди повинні робити після сексу

Топ 5 корисних звичок, яких варто дотримуватись, незалежно від віку і типу ваших стосунків

19 жовтня 2020, 12:32 comments2586
Поділіться публікацією:


5 речей, які ви завжди повинні робити після сексу

Фото: health.24tv.ua

Відвідати туалетну кімнату 

Бактерії можуть передаватися під час статевого акту, а при сечовипусканні вони вимиваються з уретри, зменшуючи ймовірність попадання в сечовий міхур, де можуть привести до інфекції. В цілому це дуже хороша звичка, вона особливо важлива, якщо ви схильні до інфекцій сечовивідних шляхів.

Використовуйте вологі серветки

Щоб убезпечити себе від небажаної інфекції, також важливо протерти статеві губи та зовнішню область піхви, видаляючи будь-які скупчення бактерій. Якщо ви не можете прийняти душ, хорошою альтернативою стануть вологі серветки, які не містять у складі спирту.

Використовуйте засіб для відновлення балансу pH

Здорова піхва має кисле середовище pH. Слина, сперма й мастила — все те, з чим ви вступаєте в контакт під час сексу, може змінити pH, збільшуючи ризик виникнення вагінальних дріжджових грибків або бактеріальної інфекції. Щоб мінімізувати ризики, використовуйте спеціальний засіб для інтимної гігієни після сексу.

Слідкуйте за будь-якими дивними симптомами

Навіть якщо ви приймаєте всі необхідні запобіжні заходи, завжди звертайте увагу на прояв будь-яких ознак можливої статевої інфекції. Вони можуть включати густі білі виділення, свербіж і неприємний запах. Якщо виникають сумніви, обов'язково зверніться до свого гінеколога.

Слідкуйте за своїм менструальним циклом

Також важливо відстежувати свій менструальний цикл, особливо якщо ви займаєтеся сексом регулярно. Незалежно від того, чи намагаєтеся ви завагітніти або використовуєте засоби контрацепції, встановіть спеціальний додаток на смартфон, щоб зробити цей процес максимально зручним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини