Головна Новини Дозвілля секс Китайський Новий рік 2022: найвідоміші традиції східного свята
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайський Новий рік 2022: найвідоміші традиції східного свята

Жителі Китаю зазвичай святкують у родинному колі, але з великим розмахом

1 лютого 2022, 10:54
Поділіться публікацією:

Жителі Китаю зустрічатимуть не 2022 рік, як решта світу, а 4720-й. Новий рік відзначається китайцями не менше 15 днів, а дата початку та кінця святкувань визначається за місячним календарем. Символом цього року стане Тигр, пише УНІАН.

Китайський Новий рік 2022: найвідоміші традиції східного свята

Китайський Новий рік - фото: gastronom.ru

Свято Нового року в Китаї починається в дату другого молодика після дня зимового сонцестояння (21 грудня). Цього року китайці починають відзначати 1 лютого, а закінчать 21 січня 2023 року. За українським часом Китайський Новий рік розпочався 31 січня о 23:00.

Згідно з китайською міфологією, у Новий рік у житла мешканців заглядає чудовисько Нянь, що з'їдає врожай, худобу та навіть молодших домочадців. Вважається, що від нього може захистити червоний колір. Саме з цієї причини китайці всюди вішають червоні ліхтарі та візерунки із червоної тканини чи паперу. Крім того, напередодні Нового року місцеві займаються генеральним прибиранням будинків.

Жителі Китаю зазвичай святкують у родинному колі, але з великим розмахом. Під Новий рік усі з'їжджаються додому до рідних, навіть якщо мешкають один від одного в тисячах кілометрів. Святковий стіл складається з м'ясних страв та пельменів.

Як подарунок китайці подають один одному гроші в червоних конвертах.

Святкування Китайського Нового року триватиме щонайменше протягом 15 днів. Під час свята мешканці країни ходять у гості до сусідів та друзів, а також обмінюються парними предметами.

Мабуть, найбільш видовищна частина святкувань Нового року — костюмовані маскаради. Місцеві обирають костюми різних тварин чи міфічних персонажів, та влаштовують яскраві шоу. Щоб подивитися на виступи й познайомитись ближче з китайською культурою та традиціями, в країну з'їжджаються туристи з різних куточків планети.

Раніше на порталі "Коментарі" — Церковний календар на лютий 2022 року: найважливіші свята та дати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини