Головна Новини Дозвілля секс Чому у шлюбі зменшується сексуальна активність: поширені причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому у шлюбі зменшується сексуальна активність: поширені причини

Чому у шлюбі кількість сексу зменшується

сьогодні, 06:02
Поділіться публікацією:

Зменшення кількості сексу в шлюбі є поширеною проблемою, з якою стикаються багато пар. Попри те, що це питання немає однозначної відповіді, існує кілька основних факторів, які можуть впливати на інтимну активність у шлюбі з часом, повідомляє портал “Коментарі”.

Чому у шлюбі зменшується сексуальна активність: поширені причини

Ілюстративне фото

На лібідо можуть значно впливати гормональні зміни. Наприклад, після народження дитини у жінок знижується рівень естрогену та підвищується рівень пролактину, що може зменшувати сексуальне бажання. У чоловіків з віком може знижуватися рівень тестостерону, що також впливає на лібідо. 

Рутина є ще одним чинником, який може зменшувати інтерес до сексуального життя в шлюбі. Коли партнери проживають разом тривалий час, вони можуть звикнути один до одного до такої міри, що інтимні стосунки втрачають свою новизну. Це природний процес, адже на початкових етапах стосунків організм виділяє більше гормонів, таких як дофамін, який сприяє почуттям задоволення та потягу. 

Втома є ще однією важливою причиною зниження частоти сексуальних контактів у шлюбі. Життєві обов'язки, такі як робота, догляд за дітьми, або ведення господарства, можуть виснажувати енергію партнерів, залишаючи мало сил для інтимної близькості. Це особливо стосується сімей, які мають маленьких дітей або складний графік роботи. 

Сексуальне бажання тісно пов'язане з психологічним станом і емоційною близькістю між партнерами. Коли в парі виникають конфлікти або емоційна віддаленість, це може негативно вплинути на інтимну сторону стосунків. Емоційні травми, невирішені конфлікти або розбіжності в очікуваннях можуть викликати стрес і знижувати рівень близькості.

Різні медичні проблеми також можуть впливати на зменшення кількості сексу у шлюбі. Хронічні захворювання, такі як діабет, гіпертонія або серцево-судинні захворювання, можуть ускладнювати сексуальні стосунки. Ліки, які застосовуються для лікування цих захворювань, часто мають побічні ефекти, такі як зниження лібідо або еректильна дисфункція.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв про кризові періоди у шлюбі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини