Головна Новини Дозвілля секс Чому чоловіки засинають після сексу: вчена все пояснила
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому чоловіки засинають після сексу: вчена все пояснила

Враховуючи, що більшість людей займаються сексом у ліжку, організм асоціює це зі сном

18 лютого 2022, 02:10
Поділіться публікацією:

Багато чоловіків часто засинають відразу після інтиму, але не потрібно вигадувати додаткові причини цього. Насправді є наукове пояснення, чому після спекотного вечора чоловікам хочеться поринути у сон. Якщо ви коли-небудь замислювалися над тим, чому активний інтимний вечір завершується тим, що чоловіки спокійно засинають, то настав час отримати наукову відповідь на це питання. Виявилося, що це пов'язано із хімічними речовинами мозку, пише daily star.

Чому чоловіки засинають після сексу: вчена все пояснила

Сексуальні фантазії (фото з відкритих джерел)

Враховуючи, що більшість людей займаються сексом у ліжко, організм асоціює це зі сном. До того ж більшість пар також схильні до інтиму саме вночі та вранці. У цей період люди більш природно втомлюються. Але вчена Мелінда Веннер назвала серйознішу причину, ніж просто асоціація з об'єктами та часом. Під час сексу мозок виділяє мікс хімічних речовин, серед яких серотонін, окситоцин, норадреналін, вазопресин, оксид азоту та гормон пролактин. Саме останній пов'язаний із почуттям сексуального задоволення, а також є причиною часу відновлення до того, як чоловіки будуть готові знову піти у бій. Як і під час інтиму рівень пролактину, як правило, вищий за норму під час сну.

Цей гормон також може пояснити, чому чоловіки відчувають сонливість після сексу, але не після мастурбації. Під час оргазму з партнером виділяється вчетверо більше цього гормону, ніж під час самозадоволення. Хоча вчені поки що не зовсім впевнені, чому так відбувається. Окситоцин та вазопресин пов'язані також зі сном. Їх стрибок часто відбувається разом із мелатоніном, який відповідає за біологічний годинник людини. Вчені також виявили цікавий факт: для досягнення оргазму потрібно звільнитися від страху та занепокоєння, що теж може спричинити сонливість. Тому після феєричного завершення шанси зниження рівня бадьорості збільшуються. Дослідження показують, що жінки рідше засинають відразу після інтиму навіть у випадках, коли досягають оргазму. Часто вони залишаються напівзбудженими, а ось чоловікам потрібен період відновлення.

Ще однією причиною є те, що сексуальне навантаження призводить до зниження рівня глікогену, що відповідає за енергію у м'язах. Враховуючи, що у жінок менша м'язова маса, то і втому вони відчувають рідше.

Нагадаємо, статевий акт не тільки приносить задоволення, але й сприятливо впливає на організм людини. І цьому є наукові докази.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини