Головна Новини Дозвілля саморозвиток Японці придумали, як навушниками вимірювати рівень алкоголю в організмі
commentss НОВИНИ Всі новини

Японці придумали, як навушниками вимірювати рівень алкоголю в організмі

На ступінь сп'яніння вказує світло, що випускається датчиками

16 червня 2021, 03:51
Поділіться публікацією:

Японські інженери встановили в пару навушників датчики парів етанолу і змогли визначити рівень алкоголю в крові трьох чоловіків. Добровольці погодилися брати участь в дослідженні та випивати протягом 2,5 години.

Японці придумали, як навушниками вимірювати рівень алкоголю в організмі

Рівень алкоголю (фото з відкритих джерел)

Як пише EurekAlert, датчики реагували на пари, які виділяються через шкіру вух. Показники не відрізнялися від тих, що показував алкотестер, який визначає концентрацію алкоголю при видиху в мундштук. Це означає, що навушники можуть стати альтернативним драгера. Їх плюс в неінвазивності. На ступінь сп'яніння вказує світло, що випускається датчиками. Чим воно інтенсивніше, тим більше спирту в крові. До цього вчені намагалися розробити технологію, яка буде зчитувати рівень алкоголю по парам етанолу, що виділяються шкірою рук. Але точність тоді була в два рази нижче, ніж у випадку з навушниками.

Розробники вважають, що їх пристрій підійде і для вимірювання концентрації інших речовин, що виділяються через шкіру. Наприклад, при діагностиці хвороб і оцінці швидкості метаболізму.

Як повідомлялось раніше, спеціалісти назвали пиво найбільш шкідливим алкогольним напоєм, при чому його шкода залежить не від фортеці. Чому не можна зловживати хмільним напоєм. Згідно з новими дослідженнями, головна небезпека пива полягає в компонентах, дають напою смак і піну. Це стосується хмелю, який під час дозрівання здатний витягати з ґрунту шкідливі елементи, на кшталт кобальту та інших металів.

Такі компоненти збільшують ризик розвитку серцево-судинних захворювань, а при сильному зловживанні та отруєнні іноді призводять до летального результату. Так, в одній пляшці (375 мл) дослідженого зразка виявили допустиму для людини добова доза кобальту. Крім того, вживання пива провокує збільшення ваги, що також шкідливо для здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини