Головна Новини Дозвілля саморозвиток Які звички можуть програмувати бідність
commentss НОВИНИ Всі новини

Які звички можуть програмувати бідність

Психотерапевт Анна Сторі перерахувала звички, які можуть сформуватися у людей і програмувати бідність

20 червня 2021, 16:40 comments1010
Поділіться публікацією:

Кожна людина мріє стати фінансово незалежною, але не у всіх виходить досягти цієї мети. Психотерапевт Анна Сторі каже, що винним в усьому може бути наш внутрішній голос або "внутрішній критик", під впливом якого у людей формуються певні звички, які програмують бідність. Що це за звички?

Які звички можуть програмувати бідність

Які звички можуть програмувати бідність (фото з відкритих джерел)

Спеціаліст зазначила, що в одних людей "внутрішній критик" звучить тихо і не заважає приймати важливі рішення, а в інших — дуже голосно, "перекрикуючи" логіку та інтуїцію. Наприклад, людина, прислухаючись до свого внутрішнього голосу, боїться приймати пропозицію про нову роботу попри хороші умови та гідну зарплату. Але її щось зупиняє, і вона залишається на своєму колишньому місці.

Анна Сторі пояснює, що "внутрішній критик" може "говорити" про те, що всі досягнення людини — випадковість і за низкою удач піде розплата. У підсумку починаються сумніви, страхи, переживання і людина не зважується на якийсь крок.

"Внутрішній Критик — це наш ранній примітивний захист. Із самого народження ми вибудовуємо цю "фортецю" для виживання у непростому світі дорослих. Проблема у тому, що, коли ми самі стаємо дорослими, ця застаріла система продовжує керувати нашими діями", — зазначила психотерапевт.

За словами Анни Сторі, у багатьох людей формуються звички, які програмують їх на бідність. До них відноситься звичка жаліти себе, на всьому постійно економити, панікувати, коли закінчуються кошти, та оцінювати у них все, що можливо. Люди, які впали в кредитну залежність, є рабами звички витрачати більше, ніж заробляєш.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що багато людей намагаються економити, але не завжди роблять це правильно. Є речі, які коштують своїх грошей і допоможуть вам надалі скоротити витрати. Що це за речі?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини