Головна Новини Дозвілля саморозвиток Як ставати розумнішим кожен день: нейробіологи знайшли відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Як ставати розумнішим кожен день: нейробіологи знайшли відповідь

Що робити, щоб не просто тримати в голові тисячі фактів і дат, а й бути дійсно розумним, бачити взаємозв'язки і об'єднувати їх в широкий контекст?

15 січня 2021, 20:02
Поділіться публікацією:

Ставати розумнішим кожен день — що це за суперздатність і як її розвинути? Психолог Реймонд Кеттелл заявив, що інтелект можна розділити на кристалізуючий і рухливий. Перший відповідає за засвоєні знання, тоді як другий — допомагає вивчати нову інформацію і зберігати її. Спеціаліст пояснив, як можна покращити другий тип інтелекту, щоб кожен день з легкістю дізнаватися щось нове, пише Inc.com.

Як ставати розумнішим кожен день: нейробіологи знайшли відповідь

Як ставати розумнішим кожен день. Фото: Getty Images

Вчені провели науковий експеримент, в якому учасникам було запропоновано грати в тетріс. Фахівці в цей час спостерігали за їх мозковою активністю. Вони помітили, що якщо спочатку активність і товщина кори головного мозку учасників збільшувалася, то через деякий час активність поступово почала падати.

Це пояснюється тим, що мозок став настільки ефективним при грі в тетріс, що в посилених нейронних зв'язках більше не було необхідності. Виходить, що коли наш мозок досягає певного рівня комфорту, то йому більше не потрібно так старанно працювати.

Реймонд Кеттелл радить: як тільки ви опануєте якийсь навик, не зупиняйтеся і переходьте до чогось нового. Регулярно кидайте собі виклик — це допоможе не тільки отримати безліч цінної інформації, але також і створювати нейронні зв'язки, які будуть полегшувати навчання в майбутньому.

Як повідомляло видання "Коментарі", як покращити пам'ять. На просторах інтернету можна знайти багато інформації про те, як покращити свою пам'ять. Однак не всі методи можуть підтвердити свою ефективність, тому вкрай важливо знайти надійне джерело інформації. Секретом виняткової пам'яті поділилася нейропсихолог Ільва Естбю, написавши разом зі своєю сестрою Хільдою Естбю цілу книгу на цю тему. Книга називається Adventures in Memory: The Science and Secrets of Remembering and Forgetting, передає inc.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Рита

15 січня 2021, 20:56

Ищешь горячих девушек для страстного общения? Тогда тебе сюда -https://cutt.ly/gjWcQWQ


Новини