Головна Новини Дозвілля саморозвиток Виявлено цікаву закономірність між римськими імператорами.
commentss НОВИНИ Всі новини

Виявлено цікаву закономірність між римськими імператорами.

Вчені дійшли висновку, що з 175 правителів Римської імперії 30% було вбито, наклали на себе руки або загинули в бою.

26 жовтня 2021, 06:15
Поділіться публікацією:

Фахівці проаналізували дані як імператорів Західної Римської імперії, і Східної Римської імперії. Виявляється, лише кожен четвертий імператор Західної Римської імперії помер природною смертю. Дослідження охоплює період з 63 року до нашої ери до 1453 року нашої ери, пише iflscience.

Виявлено цікаву закономірність між римськими імператорами.

Імператор – фото з відкритих джерел


Вчені дійшли висновку, що з 175 правителів Римської імперії 30% було вбито, наклали на себе руки або загинули в бою. Однак із 69 правителів Західної Римської імперії 43 померли насильницькою смертю: на полі бою або внаслідок змови. Таким чином, своєю смертю в Західній Римській імперії померли лише 24,8% правителів.


Коли ми проаналізували час до смерті для кожного імператора, ми виявили, що ризик був високий, коли імператор тільки зійшов на престол. Це могло пояснюватися труднощами і вимогами роботи і відсутністю політичного досвіду у нового правителя. Ризик потім систематично знижувався, але знову зростав після 13 років правління", – розповів один із авторів дослідження Франсіско Родрігес.


Нагадаємо, у Римі готуються до відкриття однієї з найбільших пам'яток — мавзолею першого імператора Риму Октавіана Августа. Відомий його знаменитий вислів, який він сказав перед смертю: "Я знайшов Рим містом із цегли і залишив його містом з мармуру". Мавзолей є найбільшою круглою гробницею у світі. Його збудували на річці Тибр у 28 році до н.е. Гробниця була призначена як для Августа, так і для його нащадків, імператорів Калігули, Тіберія та Клавдія. Сама будівля вважається однією з величних споруд того часу. Коли Римська імперія впала, у ньому розміщували і висячі сади, і фортеця та амфітеатр для масових уявлень.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван

26 жовтня 2021, 07:55

С каких пор 26/70 - это 24,8%? С математикой плоховато


Новини