Головна Новини Дозвілля саморозвиток Вчені з'ясували, де саме на Землі міг знаходитися рай
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, де саме на Землі міг знаходитися рай

Рай у релігії та філософії позначає місце або стан вічного досконалого життя, а також місце вічного щастя та насолод.

17 січня 2023, 01:20 comments3560
Поділіться публікацією:

Райський сад або Едем – це досконале місце – ідеальне, красиве, світле та позбавлене будь-якого негативу. Саме так можна уявити Рай, якщо звернути свою увагу на біблійні Писання. Однак сучасні вчені вирішили насправді з'ясувати, де міг би розташовуватись Едем на нашій Землі, вірніше його "земний" аналог.

Вчені з'ясували, де саме на Землі міг знаходитися рай

Рай/Ілюстраційне фото

Про це повідомляє видання IFLScience.

Якщо відштовхуватися від інформації, яку можна знайти в Біблії, стає відомо, що з Едему виходила річка і поділялася на чотири водні артерії — Фісон, Гіхон (Геон), Хіддекель (Тигр) і Євфрат. Райський сад знаходився саме там, де ці річки зливаються разом. Дві з цих річок відомі – це Тигр та Євфрат. Вони беруть початок на території Туреччини, потім протікають через Сирію та Ірак і впадають до Перської затоки. Однак залишається незрозумілим, що це за річки – Пішон та Гіхон, а отже територія Сирії та Іраку відпадає.

Якщо ж підходити до питання з іншого боку та згадати, що колискою людства прийнято вважати Африку, то вчені припустили, що райський сад розташовувався саме на цій території.

Дослідивши множинні тексти та карти вчені дійшли висновку, що Райський сад знаходився на території сучасної Південної Африки та Ефіопії.

Варто зазначити, що саме тут було знайдено археологічні артефакти, вік яких перевищує три мільйони років. Також тут знаходиться найбільша концентрація останків людських предків у світі.

Раніше "Коментарі" писали: Чому білі акули не живуть в акваріумах і вмирають у неволі: цікавий факт. Велика біла акула одна із найбільших хижих риб Землі. Вона по праву вважається королевою океанів і не може жити у неволі.

Читайте також: У Бермудському трикутнику моряки натрапили на реальний "корабель-примара" (ФОТО-ВІДЕО). Яхтсмени, під час дослідження океану, натрапили у Бермудському трикутнику на таємничий "корабель-привид" без людей на борту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини