Головна Новини Дозвілля саморозвиток Вчені розповіли, який саме шоколад покращує настрій та скільки його потрібно їсти
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, який саме шоколад покращує настрій та скільки його потрібно їсти

Вчені дійшли висновку, що покращення настрою було пов'язане з мікробними змінами в кишечнику.

17 грудня 2021, 03:50
Поділіться публікацією:

Напевно, всім казали, що для покращення настрою можна з'їсти кілька шматочків шоколаду. Однак для цього підійде не весь шоколад. Подробиці – у нашому матеріалі. Як пише Journal of Nutritional Biochemistry, здорові дорослі, які з'їдали в день загалом 30 грамів темного шоколаду з 85% вмісту, були щасливішими у порівнянні з здоровими дорослими, які їли шоколад із меншим вмістом какао або взагалі не їли його.

Вчені розповіли, який саме шоколад покращує настрій та скільки його потрібно їсти

Шоколад - фото з відкритих джерел

Вчені дійшли висновку, що покращення настрою було пов'язане з мікробними змінами у кишечнику. Вони пояснили, що вибираючи шоколад, слід купувати його з високим вмістом какао (темний), тому що такий шоколад містить менше цукру, жиру та інших добавок, таких як барвники та пальмова олія.

"Какао, яке використовується у виробництві шоколаду, є потужними антиоксидантами, що містяться в рослинах, які, як відомо, підтримують імунну систему та знижують ризик таких захворювань як рак, деменція, артрит, хвороби серця та інсульт", — йдеться у дослідженні.

Свої висновки експерти ґрунтують на спостереженні за 46 учасниками "солодкого експерименту", які у його рамках були поділені на три групи. Одні споживали 30 грамів на день 85% какао-шоколаду, інші їли 30 грамів на день 70% какао-шоколаду, нарешті представники третьої групи взагалі не вживали шоколад щодня протягом трьох тижнів. Стан настрою учасників вимірювалося за допомогою шкали позитивних та негативних впливів (PANAS), психологічної шкали, що вказує на позитивні чи негативні стани настрою.

Нагадаємо для любителів відпочити за келихом червоного вина і шоколадними плиточками є хороші новини. Компанія Oreo разом із винним брендом Barefoot Wine представила унікальну новинку — вино зі смаком відомого шоколадного печива. Напій під назвою Barefoot x Oreo Thins Red Blend включає тонкі нотки дуба, ожини, темної вишні і більш виражені смаки шоколаду, печива і вершків. Незвичайне вино з'явиться у продажу з 9 грудня, але в обмеженій кількості. Придбати його можна буде на офіційному сайті Barefoot Wine за $25 (677 гривень).


=



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини