Головна Новини Дозвілля саморозвиток Вчені розповіли, коли саме формується особистість людини
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, коли саме формується особистість людини

Функціональні зв'язку мозку розвиваються з народження, формуючи особистість людини

18 червня 2021, 05:20
Поділіться публікацією:

Вперше вчені виявили, що функціональні зв'язки мозку, впливають на поведінку людини, розвиваються протягом першого місяця життя.

Вчені розповіли, коли саме формується особистість людини

Діти (фото з відкритих джерел)

Колектив психологів з США і Німеччини досліджував мозок дітей. Для цього вони використовували інфрачервону спектроскопію, а також анкетування батьків для оцінки темпераменту дитини за певними критеріями, пише verywellmind.

Команда вивчила три функціональні мережі мозку, що беруть участь в контролі емоцій, уваги, пізнанні та інших процесах в перший місяць життя. Психологи прагнули з'ясувати варіативність цих зв'язків, а також їх вплив на темперамент дитини.

Виявилося, що функціональні зв'язки мозку розвиваються з народження, формуючи особистість людини. І якщо щось йде не так, то відповідно, закладаються передумови для розвитку депресії, порушень харчової поведінки, шизофренії та інших розладів, які, ймовірно, беруть свій початок саме в дитинстві.

Як повідомляли раніше т о, що подорожі допомагають людині розвиватися, розширювати кругозір і заводити нові знайомства, знають всі. Але недавнє дослідження вчених зі Стенфорда довело, що поїздки здатні змінити і тип особистості. Фахівці з'ясували, що постійні подорожі позитивно впливають на людину і здатні перетворити його з інтроверта (людини, зануреного в свій внутрішній світ — ред. авт.) В екстраверта, який максимально взаємодіє з навколишнім світом. Люди, які відвідують громадські місця, а не сидять в чотирьох стінах, більш відкриття, товариські і доброзичливі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що слід знати любителям авіаподорожей.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини