Головна Новини Дозвілля саморозвиток У ВООЗ пояснили, чому не можна працювати понаднормово
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВООЗ пояснили, чому не можна працювати понаднормово

Експерти відзначають, що це особливо сильно відбивається на здоров'ї чоловіків

25 травня 2021, 04:00
Поділіться публікацією:

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я попереджають: ц у тому, що людина регулярно працює понаднормово, криється смертельна небезпека.  Про шкоду надмірної роботи розповіли у свіжій доповіді ВООЗ і Міжнародної організації праці (МОП). Так, в доповіді говориться, що небезпечний поріг — 55 робочих годин на тиждень. Після цього у працівника можуть початися проблеми зі здоров'ям.

У ВООЗ пояснили, чому не можна працювати понаднормово

Робота (фото з відкритих джерел)

"Згідно з дослідженням, робота протягом 55 годин і більше на тиждень асоціюється зі зростанням на 35%, за оцінками, ризику інсульту і на 17% ризику смерті від ішемічної хвороби серця в порівнянні з робочим тижнем в 35-40 годин", — говорять в ВООЗ.

Вчені відзначають, що у 2016 році 398 000 осіб померли від інсульту і 347000 від хвороби серця. Ці смерті організація пов'язує саме з понаднормової роботою.

Експерти відзначають, що особливо сильно те, коли людина перепрацьовує,  відбивається на здоров'ї чоловіків, на яких припадає 72% всіх смертей. При цьому кількість осіб, які багато працюють, зростає і становить зараз 9% населення світу.

"Жодна робота не варто того, щоб піддавати себе ризику інсульту або захворювання серця", — підкреслив генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус.

Як повідомляли раніше високий заробіток — це актуальна тема для кожного, адже в країні як і раніше нестабільна економічна ситуація. Проєкт "Призовий Варта" розповідає, як заробити в Україні гроші, щоб їх вистачало на гідне життя. Всім, хто мріє про великі гроші і важливих проектів, потрібно заробляти в IT. Ще 5 років тому айті-сфера здавалася важкодоступній. Сьогодні бути кодером, програмістом, розробником продуктів легко. Інтернет пропонує масу доступних курсів. Там ви швидко навчитеся заробітку в інтернеті за тим напрямком, який подобається. Багато ще до закінчення курсів знаходять, де заробити гроші.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини