Головна Новини Дозвілля саморозвиток У ці популярні міфи про вітамін С варто перестати вірити
commentss НОВИНИ Всі новини

У ці популярні міфи про вітамін С варто перестати вірити

Давайте розбиратися, чи все нам відомо про вітамін С – істина, і чи не шкодимо ми собі та іншим, дотримуючись деяких "перевірених порад"

3 листопада 2021, 04:55
Поділіться публікацією:

Користь вітаміну С полягає не лише у зміцненні імунного захисту організму, боротьбі з різними вірусами, а й у підтримці нашої краси. Давайте розбиратися, чи все нам відомо про вітамін С – істина, і чи не шкодимо ми собі та іншим, дотримуючись деяких "перевірених порад", пише zds.

У ці популярні міфи про вітамін С варто перестати вірити

Вітамін. Фото: https://maximum.fm

Вітамін С може накопичуватися в організмі

Люди впевнені, що можуть їсти кілограмами цитрусові чи пропити курс вітамінів, і цього має вистачити надовго. На жаль, це негаразд. Вітамін С швидко розчиняється у рідинах та виводиться з організму в процесі обміну речовин. Але ця проблема вирішується легко: раціон має бути збалансованим.

Вітамін С руйнує зубну емаль

Вітамін С міститься в багатьох цитрусових, а ці фрукти мають високу кислотність і дійсно можуть впливати на стан емалі зубів. Але для руйнівних дій такої кислоти потрібно щодня протягом багатьох місяців пити щоранку лимонний сік.

Вітамін С потрібен усім

Наступний міф стосується інформації, що вітамін С потрібен всім, його потрібно вживати у великій кількості. Справді, аскорбінова кислота необхідна кожного з нас, проте слід враховувати добову потребу у ній. Дітям до 6 років достатньо 50 мг на добу, підліткам приблизно 75 мг на добу, а дорослим рекомендується не більше 100 мг на добу.

Нагадаємо, за словами нутриціології Оксани Соколової, необхідними для організму є вітамін D, вітаміни групи А і Е, а також Омега 3. Про інших вітамінах, які можна придбати в аптеці, фахівець розповіла в ефірі телеканалу "Україна 24". Крім того, нутріціолог радить приймати Цинк, Селен та вітаміни групи В. "Цинк і Селен – це ті мікроелементи, які допомагають створити нам базу для імунітету. Зараз люди часто кажуть, що їм не вистачає енергії, тому вітаміни групи B дають саме цю енергію", — пояснила Соколова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини