Головна Новини Дозвілля саморозвиток Третя стадія любові і чому не всі пари здатні її пережити
commentss НОВИНИ Всі новини

Третя стадія любові і чому не всі пари здатні її пережити

Психологи стверджують, що в шлюбі, як і в будь-якій організованій системі, можуть трапитися збої

20 серпня 2021, 00:55
Поділіться публікацією:

Буває, що не всі в стосунках з коханою людиною йде гладко. А насправді це — лише третя стадія любові, і її треба зуміти пережити удвох. Перша стадія любові — коли ми кимось захоплені, ми під впливом гормонів дофаміну, окситоцину, серотоніну, тестостерону й естрогену. Саме цей вибуховий коктейль і народжує тих самих метеликів в животі, коли серце б'ється швидше, а подих перехоплює, пише menalive.

Третя стадія любові і чому не всі пари здатні її пережити

Відносини (фото з відкритих джерел)

Друга стадія це — сполучення. На цій стадії у партнерів з'являються спільні цілі, почуття закоханості стає глибше, як правило, і переростає в шлюб. З'являються діти, подружжя купує житло, машину, планують майбутнє тощо.

Третя і найпідступніша стадія. Це розчарування. Здається, що роздратування і майже фізична неприязнь з'явилися самі собою. Ще вчора було все добре, а сьогодні вже і бачити партнера не хочеться. Ми починаємо затримуватися на роботі, часто сваримося. На цьому етапі пари дуже часто розпадаються. Але психологи стверджують, що в шлюбі як в будь-якій організованій системі, можуть трапитися збої. І неправильно буде пускати їх на самоплив. Помилку треба усунути.

Нагадаємо, в гармонійних відносинах відбувається правильний енергетичний обмін: обидва партнери і беруть, і віддають. Але бувають і інші ситуації, в яких когось просто використовують. Як це визначити? Всім людям властиво помилятися, але, коли ваш партнер постійно нагадує вам про випадки, коли ви були неправі, з надією викликати почуття провини — це чиста маніпуляція. Якщо ваш партнер постійно застосовує цей прийом, тоді знайте, що його метою є отримати те, що йому потрібно без оглядки на вас і ваші почуття.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини