Головна Новини Дозвілля саморозвиток Звичні щоденні ритуали, які позбавлять від стресу
commentss НОВИНИ Всі новини

Звичні щоденні ритуали, які позбавлять від стресу

Експерти розповіли, які ритуали допоможуть поліпшити свій емоційний стан

5 квітня 2021, 13:55
Поділіться публікацією:

При сучасному ритмі життя важко обмежити себе від стресів, нервового напруження або поганих думок, а все через постійний поспіх і сильні перевантаження. Це все погано впливає на наш емоційний стан і провокує безліч проблем.

Звичні щоденні ритуали, які позбавлять від стресу

Які щоденні ритуали допоможуть зняти стрес (фото з відкритих джерел)

Якщо хочете підвищити свою стійкість до стресів, необхідно виконувати кілька щоденних і простих ритуалів.

Зробіть хвилинну паузу

Коли відчуваєте, що починаєте лютувати, просто зупиніться, закрийте очі й зробіть кілька глибоких вдихів протягом хвилини. Постарайтеся ні про що не думати. Слідкуйте за своїм диханням: вдихайте на 4 рахунки, затримайте дихання на 1 секунду і видихайте на 7 рахунків. Така вправа заспокоює, зупиняє думки, які "скачуть", і допомагає почути внутрішній голос із правильним розв'язанням проблеми.

Зробіть перекус

Зізнайтеся, як часто в стресовому графіку ви забуваєте пообідати? Але ви заслуговуєте на перерву та розслаблення. Не обмежуйтеся швидким перекусом за комп'ютером, не вживайте швидкоїжі й напівфабрикатів.

Прогуляйтеся

Добре скинути стресовий стан допоможе і спортивне тренування, але звичайна прогулянка на свіжому повітрі принесе більше користі для тіла, розуму й духу. Щоденна легка прогулянка протягом 15 хвилин допоможе вам швидше сконцентруватися.

Займіться творчістю

Творчість у багатьох асоціюється з дитинством, адже саме тоді ми сміливо придумували собі захоплення. Не ігноруй свою внутрішню дитину. Відкрийтеся для натхнення, свіжих ідей та енергії.

Покращуйте те, що вас оточує

Ми часто не звертаємо уваги на обстановку, в якій проводимо більшість свого часу. Ніхто не говорить про ремонт і перестановку. Спробуйте кожного дня робити одну річ для того, щоб поліпшити щось навколо вас: робоче місце, інтер'єр кімнати. В офісі поставте на стіл свіжі квіти, а вдома розставте ароматичні свічки. Навіть невеликі зміни піднімуть настрій.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які методи допоможуть зняти стрес всього за 45 секунд.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини