Головна Новини Дозвілля саморозвиток Проста математична головоломка: багато дорослих не можуть її розв’язати
commentss НОВИНИ Всі новини

Проста математична головоломка: багато дорослих не можуть її розв’язати

Шкільні задачі інколи можуть стати викликом для учнів, однак навіть найпростіші завдання зі шкільної програми не завжди може розв’язати дорослий.

17 грудня 2023, 08:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Попри те, що це завдання не є складним, адже має усім відомі дії: додавання віднімання та множення. Але результат відповіді не завжди збігається з правильним варіантом. Ця математична загадка показує, чи справді ви знаєте та пам’ятаєте шкільні основи.

Проста математична головоломка: багато дорослих не можуть її розв’язати

Математична головоломка, яку складно вирішити дорослим

Користувачі часто відповідають на цю математичну головоломку варіантами 0, 25, 50, 230 або 980. Однак, який же правильний варіант цієї шкільної задачі. 

Що ж давайте перед тим як дізнатись правильну відповідь, спробуємо пригадати, як розв’язуються подібні рівняння. Згідно з правилами математики для вирішення цієї головоломки потрібно застосувати правила порядку виконання дій. Спочатку дії виконуються в дужках, однак у цьому рівнянні їх немає. Далі потрібно виконати множення/ділення зліва на права, а лише після цього додавання та віднімання, також зліва на право.

Якщо ви все виконали правильно, то рівняння 45+5х5-5х4 вам буде розв'язати не складно. Спочатку виконуємо дії множення і отримуємо 45+25-20, а далі додавання та віднімання зліва направо. Таким чином правильним результатом цієї математичної головоломки буде 50.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про детективну головоломку, яку можуть розв'язати лише такі генії, як Шерлок Голмс. Потрібно зрозуміти, що відбулось на зображенні: вбивство, чи самогубство людини.

Також "Коментарі" писали про просту шкільну задачу з Китаю для учнів п'ятого класу, яка стосується стола, кота і черепахи. Попри дитячість завдання, цю математичну головоломку важко розв’язати багатьом дорослим. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини