Головна Новини Дозвілля саморозвиток Проста головоломка на яку багато дорослих не можуть правильно відповісти
commentss НОВИНИ Всі новини

Проста головоломка на яку багато дорослих не можуть правильно відповісти

Користувачі найчастіше вважають, що відповідь на цю математичну головоломку буде 1, 3, 9 або 12. Однак, яка ж насправді правильна відповідь на цю загадку.

17 вересня 2023, 08:25 comments30049
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Чи може більшість вирішити просте рівняння на рівні програми 4-5 класу. Здається, що так, однак з’ясувалось, що ця головоломка може стати проблемою для багатьох дорослих, хоча більшість учнів розв’язують її за пів хвилини.

Проста головоломка на яку багато дорослих не можуть правильно відповісти

Математична головоломка, яку складно вирішити дорослим

Який результат 6:2(1+2)? Здається, це просто, але деякі люди роблять помилку. Подивіться, чи можете ви правильно розв’язати це рівняння. Хоч це неважке завдання, але зробити помилку легко, якщо забути про основні принципи математики. Зокрема, йдеться про порядок виконання дій.

В мережі найчастіше зустрічаються відповіді 1, 3, 9 та 12. Однак є лише одна відповідь правильна. Яка саме? Ми пояснимо нижче.

Якщо додавання, віднімання, множення та ділення входять в одне рівняння, ми повинні дотримуватися певних математичних правил. А саме порядок дій при розв’язуванні рівнянь. У математичних правилах чітко зазначено, що те, що в дужках, має пріоритет. Це означає, що ми починаємо з 1+2. Результатом цього додавання є 3.

Тепер головоломка має такий вигляд: 6:2*3=? У правилах сказано, що якщо у нас є ділення і множення, ми виконуємо їх по черзі, починаючи зліва. 6:2=3 та далі 3x3=9. Таким чином правильний результат математичної головоломки буде 9. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про вінтажну ілюзію 1800-х років у якій було приховане обличчя. Малюнок створили у Франції, як розвагу для дітей, однак багато дорослих також намагались розгадати головоломку та знайти обличчя за 20 секунд.

Також "Коментарі" писали про головоломку зі склянками. Правильно відповідає лише 1%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Вовік

1 жовтня 2023, 17:45

6 --------------дорівнює 3(2 1)

Костя

21 вересня 2023, 13:19

Множення і ділення рівноцінні та виповнюються в односторонньому порядку зліва на право,

Саша

20 вересня 2023, 20:56

6 че правильно

Петро

18 вересня 2023, 22:10

Іван, та ні, вони рівноцінні, тому просто по черзі вирішуються. Дивно, якщо вам в школі так казали, правила точно не змінювались

Петро

18 вересня 2023, 22:09

Іван, та ні, вони рівноцінні, тому просто по черзі вирішуються. Дивно, якщо вам в школі так казали, правила точно не змінювались

Іван

18 вересня 2023, 14:31

Мене в школі вчили: спочатку множення,а потім ділення. Можливо тепер правила інші.


Новини