Головна Новини Дозвілля саморозвиток Позитивне мислення приводить до успіху: вчені перевірили, чи це правда
commentss НОВИНИ Всі новини

Позитивне мислення приводить до успіху: вчені перевірили, чи це правда

Вчені з’ясували, чи візуалізація багатства та позитивне мислення зможе допомогти зробити вас більш успішними.

8 жовтня 2023, 13:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Сучасний світ переповнений соціальними мережами, де самопроголошені експерти намагаються переконати громадськість у тому, що позитивне мислення та візуалізація багатства безперечно призведуть до успіху. Такі думки є популярними серед інфлюенсерів, коучів та консультантів з особистого розвитку, які поширюють ці ідеї. Науковці з австралійського університету Квінсленда вирішили провести дослідження, щоб перевірити правдивість цих тверджень.

Позитивне мислення приводить до успіху: вчені перевірили, чи це правда

Вчені з'ясували, що позитивне мислення не впливає на успіх. Фото з відкритих джерел

Група дослідників під керівництвом доктора Лукаса Діксона вивчила це явище. Вони залучили репрезентативну групу з понад 1000 учасників. Дослідники дійшли до несподіваного висновку, який може розчарувати тих, хто вірить у позитивні думки, вищі сили та подібні ідеї. З усіх учасників третина вірила у досягнення успіху через різні форми візуалізації чи афірмацій, однак вони не мали переваг над іншими учасниками дослідження.

Вчені опублікували свої результати в науковому журналі Personality and Social Psychology Bulletin та показали, що віра у позитивне мислення не достатня для досягнення справжнього успіху. Крім того, такі ідеї можуть мати певні небезпеки.

"Вони були більш схильні до ризикованих інвестицій, банкрутства та небезпечно вірили, що зможуть швидше досягти великого успіху", — зазначив Лукас Діксон.

Дослідники підсумували, що слід бути обережними до різних гуру та експертів, які обіцяють успіх у таких важливих сферах, як кар’єра та прийняття фінансових рішень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчені виявили три теми на які найчастіше говорять психопати.

Також "Коментарі" писали про дослідників, які з'ясували дату, коли зникне життя на нашій планеті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини