Головна Новини Дозвілля саморозвиток Погані звички, що сприяють передчасному старінню
commentss НОВИНИ Всі новини

Погані звички, що сприяють передчасному старінню

Вікові зміни відбиваються на зовнішній вигляд

24 листопада 2021, 03:30
Поділіться публікацією:

Кожна людина має свій час в'янення, але є така проблема, як передчасне старіння. Вона має кілька причин: запобігти такому процесу можна, використовуючи комплексний підхід. Вікові зміни відбиваються на зовнішньому вигляді – шкіра стає в'ялою, втрачає еластичність, контури та рельєфи, зморшки та складки, пише medium. Під раннім проявом ознак передчасного старіння пов'язані нестача сну, надмірне вживання кави та алкоголю. Алкоголь сприяє зневодненню організму, що, як наслідок, призводить до обвисання шкіри та надмірної сухості. Кофеїн у надмірній кількості може мати аналогічний ефект.

Погані звички, що сприяють передчасному старінню

Старіння - фото з відкритих джерел

Особливо уважно стежте за харчуванням. Насамперед необхідно виключити з раціону продукти з високим вмістом цукру та рафіновані вуглеводи. Екологічна обстановка, а точніше, вихлопи автомобілів, заводів та фабрик. Вони призводять до збільшення вільних радикалів у дермі, що також посилює окислювальний стрес. Переїжджати з міста в село ми радити не будемо, скажімо тільки, що добре борються з вільними радикалами антиоксиданти – знайти їх можна і в косметиці, і харчових продуктах.

Нагадаємо, правильне харчування — основа здоров'я. Є продукти, які "крадуть" молодість, а є ті, що її продовжують. Нутриціолог Катерина Йенсен на своїй сторінці в Instagram розповіла, що треба додати до раціону, щоб уповільнити старіння. Буряк Цей овоч багатий на клітковину, фолієву кислоту, калій, холін, каротиноїди та інші корисні речовини, які очищають організм від токсинів, захищають від вільних радикалів, заряджають енергією та зміцнюють імунітет. Свіжий сік, салати зі свіжих і варених буряків, борщі — це відмінні варіанти.

Какао або дуже темний шоколад У цьому продукті багато флавоноїдних сполук, які мають протизапальну дію. Цей антиоксидант бореться із вільними радикалами, що призводять до передчасного старіння. Окрім цього, какао активує серотонін, який робить нас щасливими. На день можна вживати до 30 г 85%-го шоколаду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини