Головна Новини Дозвілля саморозвиток Названо незвичайні способи покращити пам'ять
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо незвичайні способи покращити пам'ять

Експерти розповіли, за допомогою яких нестандартних способів можна натренувати власну пам'ять

5 січня 2022, 15:50
Поділіться публікацією:

Вчені кажуть, що сучасний світ інформаційно перевантажений, тому багато хто починає відчувати проблеми з пам'яттю. Проте не варто панікувати. Є кілька способів, які допоможуть її покращити.

Названо незвичайні способи покращити пам'ять

Як тренувати свою пам'ять / Фото: Freepik

Розвивайте уважність до дрібниць

Психотерапевт Денис Букін зазначає, що головне при запам'ятовуванні – здатність керувати увагою. Зосередьтеся на якомусь предметі, наприклад, на фікусі, який стоїть на підвіконні. Уважно його розгляньте, порахуйте листочки. Через хвилину ви можете помітити, що думаєте вже не про рослину, а про те, щоб її полити, та й взагалі, чому вона тут стоїть і де ви раніше бачили фікуси. Але не варто зневірятися, спробуйте ще раз зосередити увагу на рослині. Якщо хочете, щоб мозок краще запам'ятав якусь інформацію, намагайтеся її промовляти.

Відчуйте себе художником

Протягом 3-5 хвилин уважно розглядай засніжену стоянку за вікном або колегу по роботі. Потім заплющте очі й подумки відновіть кольоровий образ побаченого якомога чіткіше. Ускладніть завдання: уявіть, як чиясь вміла рука накидає картину з таким зображенням, і деталі на ній проступають поступово. Виходить? Тепер починайте оживляти картину. Нехай машини на стоянці роз'їдуться, а колега сходить по каву.

Використовуйте "Метод римської кімнати"

Суть його полягає в тому, що потрібно вибрати добре знайоме вам місце (кімнату, робочий стіл) і розмістити там об'єкти, які вам потрібно запам'ятати. Наприклад, Цицерон ходив своєю кімнатою і прив'язував певні факти до домашньої обстановки. Таким чином, виступаючи перед аудиторією, він представляв знайому обстановку, і подумки "переміщаючись" інтер'єром, згадував потрібну інформацію.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти потрібно їсти щодня для покращення пам'яті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини