Головна Новини Дозвілля саморозвиток Науково доведено: 3 способи бути щасливим
commentss НОВИНИ Всі новини

Науково доведено: 3 способи бути щасливим

Завдяки кільком простим способам можна стати щасливішим

27 січня 2021, 11:07
Поділіться публікацією:

Багато хто замислюється про те, в чому полягає секрет щастя і що робити для того, щоб його відчувати. Насправді це набагато простіше, ніж нам може здаватися. На сьогодні вже існує величезна кількість доведених наукою методів, які допоможуть вам стати щасливішими.

Науково доведено: 3 способи бути щасливим

Як стати щасливим - фото: з відкритих джерел

Вчені, провівши масу досліджень, з'ясували, що ж потрібно робити для того, щоб відчувати себе щасливим. Ми розповімо вам про три способи зробити з себе абсолютно щасливу людину.

1. Щось нове

Дізнайтеся щось нове, навіть якщо це викликає стрес. Опануйте новим навичками — стрес зараз, щастя пізніше. Дослідження показують, що ви будете почувати себе щасливішими після такого експерименту.

У 2009 році в журналі Journal of Happiness Studies були опубліковані результати досліджень. Як виявилося, в учасників, які проводили час за якимись новими заняттями, в той момент рівень щастя знижувався, але потім, через деякий час, він ставав все вище і вище.

Ключовим моментом, згідно з дослідженням, є вибір правильної навички, яку потрібно освоїти. Разом з тим потрібно поставити собі завдання, виконуючи яку потрібно буде вийти зі своєї зони комфорту.

2. Вправи

Вправи настільки сильно впливають на наше щастя, що це є ефективною стратегією подолання депресії. У дослідженні, цитованому в книзі Шона Ахора "Перевага щастя", три групи пацієнтів лікували депресію за допомогою ліків, фізичних вправ або їх комбінації. Результати цього дослідження дивні: хоча всі три групи зазнали схожі поліпшення в рівні щастя на ранньому етапі, наступні оцінки виявилися радикально різними.

З тих, хто приймав тільки ліки, 38 відсотків знову впали в депресію. Ті, хто в комбінованій групі, відчували себе трохи краще, з 31 відсотком рецидивів. Але найбільший шок був для групи, яка виконувала вправи: у них частота рецидивів склала всього 9 відсотків.

3. Подяка

Був проведений експеримент, в якому учасники наголошували на тому, за що вони були вдячні кожен день, їх настрій поліпшувався тільки завдяки цій простій практиці. Результати були опубліковані в журналі Journal of Happiness Studies. Як виявилося, написання подячних листів здатне дуже підняти настрій.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про п'ять ранкових ритуалів для поліпшення обміну речовин, а також про те, що медики назвали продукти, які краще не купувати в супермаркетах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини