Головна Новини Дозвілля саморозвиток Медики розповіли, яких вітамінів потребує організм восени
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики розповіли, яких вітамінів потребує організм восени

У сучасному динамічному ритмі життя не завжди вистачає часу на повноцінне харчування, тому доводиться вдаватися до прийому аптечних препаратів.

5 листопада 2021, 01:45
Поділіться публікацією:

Всі вітаміни, за винятком D, можна отримати лише через їжу: організм сам їх не виготовляє. Однак у сучасному динамічному ритмі життя не завжди вистачає часу на повноцінне харчування, тому доводиться вдаватися до прийому аптечних препаратів. Про це говорить лікар-педіатр Василь Кулик, повідомляє kedem.

Медики розповіли, яких вітамінів потребує організм восени

Вітамін. Фото: https://maximum.fm


"В аптеках дуже багато різноманітних комплексів, моновітамінів, полівітамінів, комплексів вітамінів з мікро, макроелементами, тому все має бути в міру. Надлишок вітамінів тих чи інших веде до гіпервітамінозу, що іноді буває навіть ще гіршим, ніж гіповітаміноз", — розповів він.


"На сьогоднішній день вітамін D розглядається не тільки як вітамін, але і як гормональний препарат. Призначаємо ми його практично цілий рік, виключаючи тільки на літні місяці. У нас все одно брак цього вітаміну, тому що у нас сонячних днів у році дуже мало" , – Зауважив лікар.


Він уточнив: вітаміни, що мають різні корисні властивості, наприклад, вітамін А, або ретинол, покращують ріст волосся. Вітаміни групи В зміцнюють нервову систему, знижують стрес. Вітамін С, або аскорбінова кислота, корисний для імунітету. А вітамін Е уповільнює процеси старіння.


Нагадаємо, за словами нутриціолога Оксани Соколової, необхідними для організму є вітамін D, вітаміни групи А та Е, а також Омега 3. Про інші вітаміни, які можна придбати в аптеці, фахівець розповіла в ефірі телеканалу "Україна 24". Крім того, нутріціолог радить приймати Цинк, Селен та вітаміни групи В. "Цинк і Селен – це ті мікроелементи, які допомагають створити нам базу для імунітету. Зараз люди часто кажуть, що їм не вистачає енергії, тому вітаміни групи B дають саме цю енергію", — пояснила Соколова. При цьому фахівець зазначила, що в нашій країні не виробляють якісних вітамінів, тому їх краще шукати в Америці чи європейських країнах. Однак, щоб знайти хорошого виробника, у цьому потрібно розуміти.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини