Головна Новини Дозвілля саморозвиток 10 найсмішніших мов в світі
commentss НОВИНИ Всі новини

10 найсмішніших мов в світі

Деякі мови в світі вважаються незвичайними і дуже кумедними

25 листопада 2020, 17:54 comments10001
Поділіться публікацією:

Складними мовами вважаються китайський, німецький, арабських і інші. Але лінгвісти виділяють ще й смішні мови.

10 найсмішніших мов в світі

Фото з відкритих джерел

1. Мова Туюк

Носії мови Туюк в Південній Америці, розповідають і пояснюють абсолютно все, що бачать або відчувають в цю хвилину. Люди використовують цікаві і яскраві мовні звороти. Туюк відрізняється тим, що він налічує близько 140 родів.

2. Чалкатонго-мікстек

Ця мова не має чітких конструкцій. Тобто, немає різниці між ствердним реченням і питанням. Також відсутні інтонаційні варіації і порядок слів. Зрозуміти один одного можна тільки через контекст.

У Мексиці на ньому розмовляють кілька тисяч. Попри певну обмеженість у використанні мови, вона добре вивчена. Лінгвісти навіть видали спеціальний довідник.

3. Мови австралійських аборигенів

Мова австралійських аборигенів збереглася через тривалу ізоляцію континенту. Вона відрізняється відсутністю порядку слів і нагадує "американські гірки". Носії ніби імпровізують з контекстом.

4. Тайська мова

У тайській мові активно використовується "королівська лексика" або рашасап, який використовується в розмовах про монарха. Мова — це комбінація старокхмерских слів і тайської лексики. Повідомляється, що розмовляти нею дуже складно.

5. Берік

Берік — мова, яка характерна для східної частини Папуа Нової Гвінеї. На перший погляд, мова проста, але при її використанні обов'язково використовується точні часові рамки, фіксовані дати, розміри об'єктів, місце подій та інше.

6. Бедуїнський мову жестів Аль-Саїд

Лексичний запас досить обмежений. Серед жителів бедуїнського племені Аль-Саїд, що проживає на території пустелі Негев на півдні Ізраїлю, глухонімота часте явище. Повідомляється, що 4% дітей народжуються з цим відхиленням, але при цьому люди з цією особливістю повноцінно беруть участь в житті племені. Вони використовують мову жестів в спілкуванні з чуючими людьми. Для кожного дієслова є свій знак, який не повторюється.

7. Мова пірахан

Її використовує американський народ пірахан. На ній говорять менш як 400 людей. У мові немає слів позначають цифри, кольори і навіть часи.

8. Німецький

Ця мова потрапила в цей список через довгі і складні слова. Наприклад, 60 букв в слові — це норма. Також в мові конструкції дієслів та заперечення переміщаються в кінець речення. Також у німців інша система нумерації. Спочатку використовується остання цифра, а потім перша. Щоб сказати 24, носій мови скаже "чотири і двадцять".

9. Бурушаскі

Цією мовою розмовляють 90 тисяч осіб. Її зв'язок з іншими мовами неможливо відстежити, тому вона унікальна. Також мова має високий рівень семантичної конкретизації

10. Клінгонска мова

Унікальності додає те, що це штучна мова. Її придумав лінгвіст Марк Окрандом для культового серіалу "Стар трек". При створенні автор використовував мови могауков, ідиш, хінді, японська, турецька та арабська.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні з'явився чат-бот, який переводить суржик.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ничего

18 листопада 2022, 17:24

а еще шанский язык и ланный


Новини