Головна Новини Дозвілля саморозвиток 4 поради для тих, хто хоче почати займатися йогою
commentss НОВИНИ Всі новини

4 поради для тих, хто хоче почати займатися йогою

Сьогодні йога вже так міцно увійшла до нашого життя

29 січня 2022, 05:00
Поділіться публікацією:

Йога – це цілісне та багатолике вчення, філософія життя, а також добрий шлях до себе та пізнання навколишнього світу. Головний принцип йоги – важливість досягнення цілей, а самого процесу. Сьогодні йога вже так міцно увійшла в наше життя, що важко знайти людину, яка не має уявлення, хоча б неясного, про те, що це таке, пише vdohnovenie. Численними дослідженнями однозначно доведено користь йоги для людей із хворою спиною: можете самі розпитати знайомих. Спостерігаються також поліпшення стану людей із цукровим діабетом. До того ж йогу успішно використовують як додаткову терапію під час депресії.

4 поради для тих, хто хоче почати займатися йогою

Йога - фото з відкритих джерел

Загалом приводів почати займатися йогою багато. То чому не зараз? Ознайомтеся з протипоказаннями та мінімальною підготовкою. Протипоказань не так багато: це або травми/захворювання (тоді краще проконсультуватися у лікаря), або особливі стани тіла (критичні дні, вагітність) у цьому випадку підберіть відповідний комплекс асан. Вивчіть морально-етичні основи йоги (яма) та правила самодисципліни (ніяма). Вранці і вдень краще займатися енергійними комплексами, що розігрівають, щоб не надто розслаблятися в розпал дня. Увечері вибирайте спокійні та медитативні, щоб не перезбуджуватись перед сном. Дихання в йозі потрібне не для того, щоб долати навантаження. Вдосконалюємося духовно, пам'ятаєте? Правильне дихання дозволить вам заспокоїти розум і відпочити. Тут дихання необхідно відволіктися від сторонніх думок.

Нагадаємо, навіть після свят нам потрібно взяти ще один вихідний, щоб відпочити від відпочинку. Доведено, що найкраще розслабитись допомагають брати наші менші. Тварини дуже добре вловлюють настрій людини і можуть буквально підставити своє плече у скрутну хвилину. Зі зростанням популярності йоги та практик медитування, деякі організації пропонують проводити ті самі дії, але вже разом з тваринами. Такі заняття одночасно зміцнюють організм, налагоджують контакт людини з природою та ефективно знімають стрес.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини