Головна Новини Дозвілля саморозвиток 6 ознак залежності від смартфона
commentss НОВИНИ Всі новини

6 ознак залежності від смартфона

Сьогодні майже кожен володіє смартфоном і завжди тримає його під рукою, що б не робив і куди б не прямував. Деякі вважають цю зростаючу залежність від технологій і соціальних зв'язків негативною, в той час як інші розглядають гаджети як простий спосіб полегшити наше життя.

26 жовтня 2020, 15:54 comments1662
Поділіться публікацією:


6 ознак залежності від смартфона

Фото: iphones.ru

Існують очевидні плюси і мінуси, пов'язані з повсякденними функціями, які виконують наші інтелектуальні пристрої, а також нашої залежністю від їхньої здатності виконувати ці функції. Але для людського здоров'я і щастя, а також для збереження близьких відносин, важливо економити час, який ми проводимо в своїх телефонах. Як зрозуміти, чи не занадто сильно ви пристрастилися до електронного друга?

Ви применшуєте кількість часу, який витрачаєте на свій смартфон

Одним з ключових ознак залежності є заперечення і мінімізація вживання речовини, об'єкта чи дії, від яких ви залежите.

Ви "ховаєтеся" від проблем в смартфон

Ознакою залежності також є нездатність справлятися з емоціями, однією з яких є стрес. З цієї причини багато людей відволікаються від проблем за допомогою смартфона. Якщо ви не знаєте, як впоратися зі своєю нудьгою, тривогою, страхом, сумом, гнівом, соромом або почуттям провини, і відволікаєте себе за допомогою свого смартфона — ви на гачку.

Вам подобається проводити більше часу зі своїм смартфоном, ніж з людьми

З цим важко змиритися, але якщо ви уважно проаналізуйте свій день, тиждень і місяць, то помітите, що відстороняєтеся від соціальної активності та від взаємодії з оточуючими на користь в нездорових відносин зі своїм телефоном.

Ваш смартфон завжди під рукою

Якщо ви тримаєте смартфон біля ліжка, щоб будильник будив вас вранці — це абсолютно нормально. Але якщо ви не можете залишити телефон в кімнаті без нагляду і не підключаєте зарядний пристрій, так як не зможете одночасно використовувати смартфон — ви залежні.

Ви перевіряєте повідомлення або електронну пошту за кермом, не дивлячись на наслідки

Інший симптом залежності — це вживання речовини або дії, незалежно від важких наслідків для вас або інших. Отже, якщо ви зловили себе на тому, що пишете текстові повідомлення за кермом — ви залежні.

У вас є ритуал перевірки свого смартфона незалежно від всіх інших повсякденних справ

Перевіряти повідомлення — це нормально, особливо коли мова йде про перевірку електронної пошти на наявність роботи або повідомлень від друзів. Але якщо ви постійно оновлюєте свій поштовий додаток — це недобре. Якщо виявите, що кожну годину витрачаєте хвилини на виконання певного ритуалу перевірки кожної програми на своєму телефоні, подумайте про те, щоб відключити телефон на деякий час.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини