Головна Новини Дозвілля саморозвиток 5 найбільш загадкових людей в історії людства
commentss НОВИНИ Всі новини

5 найбільш загадкових людей в історії людства

В історії людства зустрічаються загадкові особистості, чиї справжні імена залишаються за завісою таємниці

8 лютого 2021, 11:19 comments1266
Поділіться публікацією:

Справжні імена цих людей так і не були встановлені, попри всі спроби.

5 найбільш загадкових людей в історії людства

Людина-танк. Фото: ru.wikipedia.org

"Леді Бабуся"

На численних кадрах, зроблених у 1963 році, в день вбивства президента Кеннеді видно дивну жінку в хустці з російським орнаментом, завдяки якій вона стала відома як "Леді Бабуся". Коли всі люди в паніці кинулися бігти, вона спокійно фотографувала подію, після чого змішалася з натовпом. Поліція неодноразово намагалася знайти її, просила вийти на зв'язок, але ім'я та причини загадкової поведінки "Бабусі" так і залишилися таємницею.

Джек-різник 

В кінці 19-го століття жорстокий серійний маніяк на прізвисько Джек-різник тримав в страху весь Лондон. Він вбивав жінок легкої поведінки і з умінням досвідченого хірурга вирізав у них дітородні органи. Чутки про те, що між вбивствами існує зв'язок, посилилися в період з вересня по жовтень 1888 року — і різними видавництвами, і Скотланд-Ярдом було отримано багато листів, нібито написаних рукою вбивці. Навіть найостанніші досягнення криміналістики не в змозі допомогти визначити, ким же був загадковий вбивця, що досі розбурхує спокій мирних жителів.

Людина-танк

Під час заворушень у Пекіні 1989 році на площі Тяньаньмень беззбройний бунтар на цілих пів години самостійно стримував колону танків. Залишившись невідомим, чоловік стояв перед дулами танків, не даючи їм проїхати. Фотографії зі сміливцем облетіли весь світ, ставши символом мирного опору владі. Знімок був надрукований сотнями газет і журналів у всьому світі, потрапив у випуски теленовин. У квітні 1998 року американський журнал "Time" включив "Невідомого бунтаря" в список 100 найвпливовіших людей XX століття.

Шанувальник По

Шану великому письменникові Едгару По щорічно віддає таємничий шанувальник. Фігура в чорному плащі приходить на могилу По в день його смерті, незмінно залишаючи там три червоні троянди та відкриту пляшку коньяку. Вперше людина, що приховує обличчя під капюшоном, з'явилася на кладовищі ще в 1949 році — в соту річницю смерті письменника. Дотепер з поваги йому ніхто не заважає, хоча сотні роззяв і журналістів збираються неподалік, сподіваючись все ж виявити таємницю особистості шанувальника.

Персей

У 1940-х роках в США велися надсекретні розробки ядерної зброї, що отримали назву "Манхеттенський проект". Вся інформація про програму ховалася настільки ретельно, що навіть віце-президент Трумен нічого про це не знав до моменту, поки не став главою держави. Незабаром атомна бомба була розроблена, і на Потсдамській конференції в 1945 році США спробували натиснути на Сталіна цією інформацією. Але нічого не вийшло. Адже завдяки розвіднику під кодовим ім'ям Персей уряд СРСР уже давно знав про напрацювання американських учених, і навіть отримали креслення водневої бомби. Незважаючи на безліч спроб розкрити таємницю, справжнє ім'я Персея — людини, яка вплинула на хід історії, по цей час залишається невідомим.

Раніше "Коментарі" писали про 9 дітей з реальною суперсилою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.youtube.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини