Головна Новини Дозвілля саморозвиток 9 фраз, які можуть зіпсувати думку про вас
commentss НОВИНИ Всі новини

9 фраз, які можуть зіпсувати думку про вас

Є слова, які краще запам’ятати та ніколи не вживати в розмові

18 листопада 2020, 05:30 comments1099
Поділіться публікацією:

Інколи буває посеред розмови скажеш щось, не задумуючись, а співбесідник раптово починає осудливо на тебе дивитися. І ви цілий день намагаєтеся зрозуміти, в чому справа і що ви не так сказали.

9 фраз, які можуть зіпсувати думку про вас

Фото: ukr.media

Річ у тому, що в нашій мові є багато фраз-кліше, які ми говоримо не помічаючи. Саме вони псують думку про нас як про співрозмовника та розумну людину. Тож, варто їх запам’ятати та уникати в розмові з будь-ким.

1. Ти виглядаєш втомленим / втомленою

Втомлені люди виглядають не дуже привабливими, а такими ніхто не хоче бути. Тому ця фраза викличе пряме роздратування.

Замініть ці слова іншим кліше: "З тобою все в порядку?". Так людина почує не натяк на те, що вона погано виглядає, а реальну турботу з вашої сторони.

2. Ти завжди, ти ніколи

Не існує людей, які "завжди" щось роблять, чи "ніколи" не роблять. Це страшенне узагальнення. Цією фразою ви вішаєте ярлик на людину, а це навряд чи комусь сподобається. Якщо цією фразою ви натякаєте на те, що вам не подобається в людині, просто скажіть це без ніяких узагальнень.

3. Я вже не вперше говорю, що

Це натяк на погану пам’ять співрозмовника. До того ж люди не люблять, якщо їм постійно нагадують. Просто закцентуйте увагу на тому, що вам важливо, або в жартівливій формі скажіть, що ви хочете від людини.

4. Хай щастить, удачі

Здавалось би, зовсім невинні фрази, та насправді вони не розкривають того змісту, який ви вміщуєте. Скоріше, співбесідник вважатиме їх відчіпними. Замініть приємнішими словами: "Я знаю, ти впораєшся", "Я в тебе вірю".

5. Як хочеш, як побажаєш

Ця підступна фраза приховує за собою байдужість. Якщо людина запитує, значить ваша думка дійсно її цікавить, а ваша необдумана фраза — ранить. Якщо ви не знаєте, що відповісти, повідомте це відверто, поясніть кількома реченнями.

6. Принаймні я ніколи 

Ця фраза не просто неприємна, а й агресивна. Вона покликана перемикнути увагу на помилки співрозмовника та зняти з вас вину. Краще визнати свою провину одразу, а не починати сварку з однієї фрази.

7. Ого, ти так схуд / схудла

Сумнівний комплімент, який здавалося б, хоче почути кожна жінка. Але підсвідомо люди сприймають цю фразу як приховану критику. Скажіть позитивніше: "Ти виглядаєш просто чудово". Не акцентуйте увагу на минулому, похваліть її теперішню.

8. Якщо чесно, ти був/була дуже хороший для неї/нього

Не варто втішати людину, яка втратила другу половинку такими словами. Людина з цієї фрази забирає факт того, що вибрала недостойного партнера, а отже у неї поганий смак. Скажіть "Їй же гірше!" та почніть перераховувати сильні сторони друга. Ось це покаже вашу справжню підтримку.

9. Ти чудово виглядаєш для свого віку

Думаю, ви вже зрозуміли, яка частина фрази найбільше не сподобається співрозмовнику. Це кліше можна віднести до антикомпліментів, адже ніхто не хоче згадувати про свій вік. Просто повідомте співрозмовнику, що він гарний, позитивний чи веселий.

Якщо викорінити ці зайві та невдалі фрази, можна помітити, що люди захочуть спілкуватися з вами більше.

Сайт “Коментарі” також повідомляє про 5 способів швидко заробити гроші.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини