Головна Новини Дозвілля саморозвиток Фахівці нагадали про шкідливі наслідки недосипання
commentss НОВИНИ Всі новини

Фахівці нагадали про шкідливі наслідки недосипання

оли тіло не отримує достатнього відпочинку, воно намагається це якось компенсувати

13 серпня 2021, 01:55
Поділіться публікацією:

Для багатьох з нас лягти спати пізніше звичайного стало настільки буденним явищем, що ми не звертаємо на це уваги. А даремно. Виявляється, недосипання забирає у людини роки життя. Сонливість може підвести нас на роботі, навчанні, завдати шкоди відносинам, стати причиною раптових спалахів гніву і депресії й навіть становити загрозу життю, пише regnum.

Фахівці нагадали про шкідливі наслідки недосипання

Недосип (фото з відкритих джерел)

Як недосипання впливає на ваш організм?

Знижений імунітет. Саме коли ми спимо, кора головного мозку обробляє всю інформацію, що надійшла від внутрішніх органів, і запускає відновлювальні процеси. Якщо сну мало, організм не встигає латати діри, як наслідок, ми стаємо легкою мішенню для інфекцій і різних захворювань.

Старіння. Мелатонін не просто так називають гормоном молодості, цей потужний антиоксидант бере участь в процесах метаболізму, регулює діяльність ендокринної системи. Дефіцит сну позбавляє нас краси та довголіття.

Зайва вага. Коли тіло не отримує достатнього відпочинку, воно намагається це якось компенсувати. У першу чергу — підібрати поживних речовин. Ми починаємо переїдати. А порушений метаболізм не дозволяє якісно переробляти з'їдені калорії. Підсумок — удар по фігурі.

Нагадаємо, в округ пива ведеться багато дискусій, одні вчені говорять про його користь для здоров'я, а інші — перераховують його шкідливі властивості. Так чи інакше, захоплюватися хмільним напоєм точно не варто. Але недавно вчені знайшли у пива ще одну несподівану здатність.   Дослідники зазначили, що алкогольний напій має високу харчову цінність, у його складі є вітаміни, мінерали, антиоксидантні речовини, які здатні підтримувати й покращувати роботу імунної системи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини