Головна Новини Дозвілля саморозвиток Експерти розповіли про прості кроки, як знайти баланс між роботою та сім'єю
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти розповіли про прості кроки, як знайти баланс між роботою та сім'єю

Правильний баланс між роботою та особистим життям чине позитивний вплив не тільки на вас, але і на ваших дітей

18 лютого 2021, 12:15
Поділіться публікацією:

Баланс роботи та особистого життя — це взаємозв'язок між вашою роботою та іншими важливими речами в житті, такими як ваша сім'я, спорт, соціальне життя, домашні справи і так далі.

Експерти розповіли про прості кроки, як знайти баланс між роботою та сім'єю

Баланс. Фото: work.ua

"На жаль, не існує універсальної формули балансу між роботою та сім'єю, - каже сімейний психолог Анастасія Бірюкова, - кожна сімейна ситуація відрізняється від іншої, тому є унікальною. Баланс також може часто змінюватися через зміни в робочому графіку, сімейних обставин та інших обов'язків".

Пам'ятайте — добре збалансоване життя може фактично вберегти вас від вигорання на роботі!

Користь для дітей

Щоб розвиватися і вчитися, дітям необхідні теплі, люблячі взаємини з батьками, їх увага та якісне проведення часу, коли ви фізично і емоційно присутні поруч зі своєю дитиною. Правильний баланс між роботою і домом допоможе вам знайти такий час для своєї дитини.

Користь для ваших відносин

Якісний час, проведений разом, є будівельним блоком всіх відносин, тому хороший баланс між роботою та особистим життям подарує вам час і енергію для поліпшення відносин з вашою дитиною і вашим партнером.

Чому потрібно, щоб ви кожен день переключалися від роботи?

Діти часто потребують вашої уваги в кінці дня — вони хочуть поділитися з вами новинами або попросити про яку-небудь допомогу. Варто витратити час, щоб зупинитися, послухати і налаштуватися на свою дитину. Коли ви зайняті, напружені або засмучені, вам може здаватися, що звернути увагу на дитину — це просто ще одна робота або відповідальність. Замість цього, почніть думати про те, як чудово повернутися додому до своєї сім'ї і поділитися цілим світом зі своїм малюком!

Щоденний перехід від роботи до дому

Спробуйте деякі з цих ідей по дорозі додому:

- вимкніть свій робочий телефон і налаштуйтеся на прослуховування музики, радіо або подкасту, читання або тренування — спробуйте прогулятися пішки або проїхатися на велосипеді додому, якщо можете.

- подумайте про те, як зробити подорож додому з роботи більш розслаблюючою. Постарайтеся організувати свою роботу на завтра так, щоб найскладніші завдання ви виконували на початку дня.

- постарайтеся встановити деякі кордони навколо того, скільки часу ви будете приділяти роботі вдома, включаючи час на перевірку електронної пошти або телефонні дзвінки.

- перемкніть свої думки на дитину, коли приходите з роботи додому.

Раніше "Коментарі" писали про відпустку в Туреччині: який район Аланії віддати перевагу для відпочинку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини