Головна Новини Дозвілля саморозвиток Експерти розповіли, чому не варто пити розчинну каву
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти розповіли, чому не варто пити розчинну каву

Розчинна кава протипоказаний багатьом людям

16 червня 2021, 01:59
Поділіться публікацією:

2 100 000 000 чашок — приблизно стільки кожен день в середньому випивають кави у світі. Велика частина загальної кількості п'ють розчинну каву, користь і шкода якої постійно обговорюється.

Експерти розповіли, чому не варто пити розчинну каву

Розчинна кава (фото з відкритих джерел)

Розчинна кава протипоказаний багатьом людям. Кавові зерна обсмажують і подрібнюють, а після можуть використовувати два способи виготовлення розчинної кави: варять протягом чотирьох годин до тих пір, поки вода не витягує всі її речовини, а після пропускають через фільтр і випарюють; або висушують у вакуумі та отримують каву в гранулах, пише inc.com.

Розчинна кава — це підступний ворог багатьох систем організму. Для яких саме? Тут тільки деякі приклади:

Нервова система. Негативний вплив піддається ЦНС. З огляду на те, що відбувається накопичення, виникає звикання на фізичному рівні. Деякі експерти бачать в цьому ефект наркотику. Людина без кави не може повноцінно працювати, відчуває себе втомленою, роздратованою, сонною. Формуються стійкі відхилення в поведінці, кавомани схильні до депресії, тривожності.

Шлунково-кишковий тракт. Кава окислює організм. Згодом це може призвести до шлункових захворювань, таким як гастрит, виразка. Крім того, це важкий продукт для печінки та підшлункової залози. Не рекомендується пити каву на голодний шлунок: відбувається інтоксикація організму. Краще випити її через 30-50 хвилин після їжі.

Сечовий міхур. Кава зневоднює організм, оскільки має сечогінний ефект. Вимивається кальцій. Рекомендується випити склянку води через 10-15 хвилин після кавування.

Серце. Напій шкідливий для "сердечників". Вона може перетворити здорових людей в "сердечників" при зловживанні. Особливо шкідливо в поєднанні з сигаретою.

Як повідомляли раніше кава є одним з найпопулярніших і найбільш суперечливих напоїв у світі. Є безліч досліджень, які доводять як позитивні його властивості, так і негативні. Нова робота, проведена під керівництвом доктора медицини Ентоні Хаваджі, показала, що кава може впливати й на зір.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини