Головна Новини Дозвілля саморозвиток Експерти назвали продукти, які не варто заморожувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти назвали продукти, які не варто заморожувати

Заморожене м'ясо можна зберігати в морозилці до одного року, а ягоди та фрукти - від 8 до 12 місяців

2 червня 2021, 03:28
Поділіться публікацією:

Ми живемо вчасно, коли можна вживати напівфабрикати та заморожені продукти. Це дозволяє продукту довше зберігати свою свіжість. Адже заморожене м'ясо можна зберігати в морозилці до одного року, а ягоди та фрукти — від 8 до 12 місяців.

Експерти назвали продукти, які не варто заморожувати

Продукти харчування (фото з відкритих джерел)

Однак є певні продукти, які краще навіть не намагатися заморожувати, адже їх смакові і якісні характеристики будуть зіпсовані. Детальніше про це розповідає Medikforum.

1. Макарони. Коли ви ставите макарони в морозилку, то нічого доброго з цього не вийде. Це буде неапетитне блюдо, яке буде неможливо їсти. Якщо ж така необхідність виникла, то заморожувати варто не до кінця готові макарони. А перед приміщенням в морозилку додайте в них оливкову олію, щоб вони не злиплися.

2. Напої в банках. Мова про алюмінієві банки. Це призведе до того, що рідина розшириться, порве місткість і напій виллється назовні, зіпсувавши все, що лежить в морозилці.

3. Торти і тістечка з посипкою. Тістечка, торти та інші десерти з крихтою зверху не варто заморожувати. Адже через це вони стануть вологими, а отже — м'якими. В результаті продукт буде зіпсованим.

4. Желатинові страви. Желатин після розморожування починає кристалізуватися. В результаті ніякого смаку, форми і властивостей желатинового продукту.

5. Соуси. Будь-які підливи та соуси не стануть краще, якщо їх заморозити. Якщо в продукті є борошно або кукурудзяний крохмаль, то після заморозки трапиться його розшарування. Краще соуси зберігати в холодильнику, а не в морозилці.

6. Яйця в шкаралупі. В яйці близько 76 відсотків води. Тому якщо його заморозити, то шкаралупа здатна лопнути, а всередину проникнути бактерії з поверхні шкаралупи.

7. Авокадо. Цей фрукт втратить свою кремову ніжну текстуру. Ідеально зберігати його понад 2 дні в герметичній упаковці в холодильнику.

8. Картопляне пюре. Тільки в рідкісних випадках можна заморозити цю страву.

Нагадаємо, як розповів нам виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, приблизно до середини червня, чисел до 15-20, триватиме зростання цін на овочі. Приблизно в цих датах він зупиниться, каже експерт, і почнеться тенденція до його падіння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини