Головна Новини Дозвілля саморозвиток Дослідники з'ясували, яка дієта сприяє продовженню життя
commentss НОВИНИ Всі новини

Дослідники з'ясували, яка дієта сприяє продовженню життя

На думку фахівців, певні дієти пов'язані з підвищеним ризиком розвитку хронічних захворювань

29 серпня 2021, 01:07
Поділіться публікацією:

Деякі дієти виявилися корисними не тільки для схуднення, але і для продовження життя. Читайте далі, щоб дізнатися, яка їжа впливає на зниження ризику смерті. При вивченні даних тисяч людей і інших наукових робіт фахівці з'ясували, що саме джерело їжі помітно впливає на зв'язок між споживанням вуглеводів і смертністю, пише Lancet.

Дослідники з'ясували, яка дієта сприяє продовженню життя

Дієта (фото з відкритих джерел)

Зокрема, низьковуглеводні дієти з переважанням джерел білків і жирів тваринного походження (баранина, яловичина, свинина і курка) були пов'язані з більш високою смертністю. А ті режими харчування, які передбачають споживання переважно рослинних білків і жирів з овочів, горіхів, арахісового масла і цілозернового хліба, були пов'язані з низьким ризиком смертності. Такі дієти "атакують" шкідливий вісцеральний жир, який ховається у життєво важливих органів. Мінімальний ризик того, що людина помре, спостерігався при вживанні 50-55% вуглеводів.

На думку фахівців, певні дієти пов'язані з підвищеним ризиком розвитку хронічних захворювань, тому по можливості їм краще не слідувати. Шкідливими для здоров'я вони назвали дієти з високим вмістом насичених жирів, які містяться у вершковому маслі, салі, жирному м'ясі й сирі. Зазначається, що споживання таких продуктів підвищує рівень холестерину. Також це пов'язано з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань.

Нагадаємо, кавунна дієта заслужено вважається однією з найефективніших дієт літа і початку осені. Як схуднути, якщо їсти солодкі та соковиті кавуни, читайте далі. Кавун дійсно є одним із найбільш низькокалорійних продуктів: у 100 грамах його м'якоті міститься всього близько 25-45 ккал. Особливо кавун рекомендується вживати в їжу гіпертонікам. А от жінкам, схильним до гіпотонії, які худнуть і тим самим зменшують калорійність свого раціону, захоплюватися кавуном не варто, пише clutch.net.ua. Суть кавунової дієти полягає в тому, що протягом двох тижнів можна їсти тільки кавун і пити чисту воду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини